Duminică, 24 noiembrie, între orele 10.00 şi 13.00, Asociația Mai Bine ne propune un atelier prin care vom face legături între artă şi implicare civică într-un spaţiu nou, inedit: CUIB – Centrul Urban de Iniţiative Bune. Artişti din toate domeniile sunt aşteptaţi să ia parte la acest eveniment, la care vor avea ocazia de a interacţiona şi cu invitatul special al acestui atelier, Dan Perjovschi. Numărul de locuri este limitat, aşadar înscrieţi-vă din timp!

 

 

Arta nu este şi nici nu trebuie să existe doar pentru a exprima ceva frumos, arta poate fi folosită şi pentru a transmite idei şi mesaje cu o puternică încărcătură. Iar într-o lume în care problemele sociale abundă, tensiunile dintre oameni şi guvernanţi, dintre oameni şi companii sunt din ce în ce mai acerbe, miza fiind de cele mai multe ori însăşi drepturile fundamentale ale cetăţenilor, arta poate reprezenta un catalizator prin intermediul căruia aceste teme pot fi transpuse pentru a îndemna privitorul să reflecteze la neregulile din jurul lui şi cum îi afectează acestea pe semenii săi.

 

Dan Perjovschi este un artist vizual recunoscut pe plan internaţional, care are numeroase expoziţii şi proiecte în oraşe precum New York, Paris, Berlin, Milano sau Madrid. Acesta s-a implicat însă şi în diferite teme naţionale, precum Campania Salvaţi Roşia Montană sau împotriva fracturării gazelor de şist, dar şi teme locale, precum tăierea teilor, ca modalitate de susţinere a grupului de iniţiativă Iaşul Iubeşte Teii.

 

 

 

 

Sursa: www.maibine.eu