Vechile civilizaţii o considerau un dar al zeilor, „plantă nemuririi” supranumită de egipteni, căci doar faraonului îi era permis să le mănânce. Astăzi avem cu toţii acces la ele, însă pre puţini cunosc adevărată putere a acestor creaturi fantastice. Enigmatice, ciupercile au inspirat mereu omenirea, acestea devenind chiar obiect de cult pentru vechile civilizaţii.
Ciupercile sunt cu adevărat fascinante, nu conţin deloc grăsimi, zahăr sau sare, dar sunt o bogată sursă de proteine şi fibre, care dau senzaţia de saţietate. Ciupercile conţin vitamine din complexul B, respectiv B1, B2, B3, B6 şi folati,vitaminele A, B şi C şi abundă în minerale esenţiale, precum potasiu, seleniu, cupru, fosfor şi fier şi sunt sunt cea mai importantă sursă de antioxidanţi. Ciupercile sunt recomandate pentru sănătatea oaselor, a unghiilor şi părului. Ciupercile pot fi consumate de către diabetici pentru că nu conţin grăsimi şi stimulează funcţionarea normală a ficatului, pancreasului şi a glandelor endocrine.
Mai mult, conţin insulină naturală şi enzime care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge şi împiedică formarea radicalilor liberi.

Fotografii de Steve Axford