„Anul 2013 va fi un an al examinărilor minuţioase. Caracteristicile demografice ale României şi condiţiile atractive pentru companiile care activează în domeniul externalizării de servicii au rămas neschimbate. Mai mult, piaţa oferă acum produse, acum este momentul perfect pentru a achiziţiona, în mod strategic-pe baza unei evaluări atente a produselor imobiliare şi a structurării eficiente a tranzacţiei-cele mai bune proiecte instituţionale dezvoltate de companii cu prezenţă regională, un număr mic de proiecte în derulare, iar chiriile s-au întors la valori sustenabile”, se arată în cel mai recent raport al companiei de consultanţă imobiliară.

Consultanţii Jones Lang LaSalle apreciază că acesta este momentul perfect pentru a achiziţiona, în mod strategic cele mai bune proiecte imobiliare, dar pe baza unei evaluări atente a produselor imobiliare şi a structurării eficiente a tranzacţiei, având în vedere competiţia redusă între fondurile de investiţii pe piaţa românească.

Percepţia investitorilor este mai bună în ultimele luni, având în vedere că instabilitatea politică determinată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din trimestrul al treilea din 2012 a crescut costul de finanţare şi a dus la oprirea activităţii investiţionale în trimestrul respectiv.

„Sfârşitul anului a fost marcat de o creştere a încrederii în fundamentele economice ale României, o percepţie pozitivă de ţară care a marcat revenirea interesului şi demararea unor importante tranzacţii care se află în fază avansată de negociere. Interesul investitorilor este concentrat pe produsele prime, investiţiile cu produse secundare sau din zone non-centrale fiind foarte limitate”, se menţionează în raport.