În lunile de iarnă avem nevoie ca circulația noastră sanvină să fie la maximum ei potențial pentru a ne putea încălzii corpul cât mai eficient cu putință. Natura a fost mereu prima care ne-a oferit cele mai eficiente și economice remedii și soluții pentru problemele cotidiene. Iată 5 remedii care te vor ajuta în lupta cu frigul:
1. Ardei iute Cayenne – va pune sângele în mișcare și nu îți vei mai simții extremitățile reci, atunci când vei face plimbări într-o zi de iarnă.

2. Ghimbirul – dacă ardeiul este prea iute pentru gustul tău, încearcă o alternativă mai delicată. Ghimbirul te va ajuta să te încălzești, subțiind sângele care va curge mai bine și mai repede prin tot corpul. Te mai poate ajuta și la digestie, mai ales acum în perioada Sărbătorilor, așa că îl recomand cu căldură.

3. Usturoiul – este considerat una dintre plantele de bază în ceea ce privește îmbunătățirea circulației. Un cățel de usturoi pe zi, vă poate apăra de bolile cardiovasculare.Cercetătorii spun că substanţa numită alicină, care se găseşte în usturoiul crud, îi oferă acestuia proprietăţi antibiotice, așadar îl putem folosi cu încredere și pentru răceli sau virozele care apar în perioada rece.

4. Rozmarin – considerată cea mai eficientă plantă pentru a readuce la normal circulația sangvină, folosită atât în bucătărie cât și în aromaterapie,  acțiunea rozmarinului mărește fluxul de sânge în zonele musculare, astfel se folosește și în deducerea durerilor musculare și reumatice.

5. Scorțișoară – este cunoscut ca un agent de încălzire a corpului, dar și un factor de îmbunătățire a nivelului de zahar din sânge. Și scorțișoara subțiază sângele astfel ajută la o circulație bună și are o putere antioxidantă foarte puternică.

Alege modul tău preferat de a te încălzi iarna aceasta! Noi v-am oferit doar 5 feluri de a vă îmbunătății circulația periferică și nu numai.

Echilibru să dăinuie în toate!