Știai că inima ta își „ocupa timpul” cu pomparea sângelui spre toate organele corpului tău cam de 100.000 ori pe zi?

Este, deci, inima doar un cumul vital (dar destul de simplu) de fibre?

În anii 1930, Dr. Walter Cannon de la Harvard Medical School a arătat că inima răspunde la stimuli externi și hormoni pentru a asigura sistemul fugi sau luptă al organismului care ne menține sănătoși.

Nu am simțit cu toții oare momente în care am fost siguri că bucuria, aprecierea și dragostea izvorau chiar din inimile noastre?!

Să trecem în revistă  7 dintre cele mai importante noile descoperiri cu privire la rolul important al inimii în controlul minții:
1. Unii cercetători se referă la inima ca la „micul creier.”

Există 40.000 de neuroni senzoriali care se ocupă de transmiterea informațiilor la creier dinspre inimă, ceea i-a determinat pe cercetători să folosească apelativul de „micul creier” și să inventeze un domeniu: neurocardiologie.

2. Inima comunică cu întregul corp.

Ea face acest lucru în patru moduri, prin:

– conexiunea cu sistemul nervos
– hormoni produși chiar de inimă
– informați biomecanice prin intermediul undelor tensiunii arteriale
– informați energetice din câmpurile electrice și electromagnetice puternice.

3. Există mai multe informații trimise de la inimă la creier zilnic prin intermediul acestor patru mijloace de comunicare decât vice-versa.

Într-adevăr, neuronii din interiorul inimii îi permite acesteia capacitatea de a învăța, de a memora, și de a lua decizii independent cortexul cerebral.

4. Inima emite activitate electrică mai mult decât creierul.

Inima emite un câmp electric de 60 de ori mai mare în amplitudine decât activitatea în creier și un câmp electromagnetic de 5000 de ori mai puternic ca al creierului.

5. Câmpul electromagnetic al inimii este incredibil de puternic.

Acesta poate fi măsurat nu numai orice parte a corpului (folosind un EKG cu electrozi pe glezne și încheieturi), dar și de la distanță, în afara corpului, de asemenea.

6. Activitatea din inima unei persoane poate fi măsurată în undele cerebrale unei alte persoane.

Câmpul electromagnetic a două ființe (umane sau animale) care se ating sau stau la câțiva metri una de cealaltă, poate influența ca activitatea de energie din inima unui individ să se măsoare în undele cerebrale ale celuilalt. Actul de contact pentru terapii de vindecare poate fi postulat pe baza acestei metode de comunicare.

7. Activitatea electrică a inimii și a creierului a unei persoane poate fi ghidată cu ușurință într-un ritm electric sincron, pur și simplu concentrându-se pe emoții pozitive și iubitoare care provin de la inimă.

Această stare de „coerență” a organelor este asociată cu o mai bună funcționare la nivel mental, cu descreșterea tensiunii arteriale și a cortizolului și îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar.

Dacă toate aceste date științifice nu te-au convins că uneori e mai bine să urmezi ceea ce îți dictează inima, și nu creierul, atunci convinge-te singur. Încearcă! Detașează-te de temeri și limite impuse de tine însuți, de alții sau societate și permite-ți să îți oprești mintea din supra-analizat măcar o dată! Ascultă-ți inima și indiferent ce e găsești acolo, scoate la iveală autenticitatea. Fii tu însuți!

Adaptat după sursa: mindbodygreen.com