Toate super puterile sunt hiperbole ale trăsăturilor caracterului uman.
Eroii sunt definiți printr-un caracter remarcabil și dezvoltare interioară. Filmele cu super eroi sunt o reflecție a noastră și a ”uneltelor” pe care le avem la dispoziție pentru a depăși problemele. Noi, oamenii reali, putem fi chiar extraordinari dacă ne deschidem puțin mintea!
Vreți dovezi? Găsiti mai jos o listă de superputeri. Care e super puterea voastră preferată?
1. Materializarea = Imaginația: Capacitatea de a forma idei, imagini, obiecte sau concepte externe.

O imaginație activă este o binecuvantare. Când creăm ceva care nu a mai fost acolo deschidem porți spre noi realități, care pot devenii ale noastre. Exersează vizualizarea în fiecare zi  pentru a-ți dezvolta această super putere. Folosești-o pentru a-ți vizualiza viața și lumea mai bună, mai eficientă.

2. Atingere vindecatoare = Compasiune: Simpatia și preocuparea pentru cei în suferință.

Compasiunea este un mod de vindecare atât pentru noi cât și pentru cei de lângă noi. O persoană plină de compasiune este cineva către care te îndrepți când ai fost rănit mental sau emoțional. Acel fel de durere poate cauza la fel de multă suferință, sau poate mai multă decât o rană în carne. Cei care ne usurează rănile sunt eroi.

3. Precognitie/Prezicerea viitorului = Intuiția.

Când urmezi un îndemn lăuntric îți asculți intuiția. Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, intuiția este o „formă de cunoaștere imediată a adevarului pe baza experienței și a cunoștințelor achizitionate anterior, fără raționamente logice preliminare”.Lucrul acesta ne determină să credem că dispunem de un sistem de gândire care face apel la alte procese decât cele ale întelegerii raționale.  Ascultăți mai des intuiția și dezvoltă această super putere pentru a lua decizii corecte și mai rapide.

4. Super forța = Determinarea: Puterea de a îndura un proces dificil sau neplăcut fără a renunța.

Eroi superputernici sunt puși în situații care le testeză puterea lăuntrică. Puterea vine din interior. Omul real poate reuși orice dacă are destulă voință și determinare. Găsește-ți lucrurile care îți plac cu adevărat și îndeplineștele, nu te lăsa bătut indiferent de circunstanțe. Exersează această super putere, îți va schimba viața.

5. Telepatie = Conexiunea dintre oameni: Capacitatea de a comunica cu semenii noștrii, dorința de a comunica la nivele mai profunde.

Dorința noastră de a comunica cu semenii și de a ne conecta unii cu alții indiferent de distanțe este o putere extraordinară. Când simțim ce vrea celălalt de lângă noi, fără ca el să ne ceară sau suntem agitați într-o zi fără să știm de ce și apoi aflăm că frații sau rudele noastre au avut o zi grea. Sunte conectați unul cu altul, încercați să exersați această super putere folosind mai rar telefonul mobil, iar în schimb gândiți-vă intens la persoana pe care vreți să o întâlniți sau cu care vreți să împărțiți ceva. Exercițiul conștient și reperat al acestei super puteri vă va surprinde în mod plăcut.

6. Invulnerabilitate = Curajul: Capacitatea cuiva de a face ceva care este înfricoșător.

Frica este ceea care ne ține sub papuc această super putere. Frica ne face vulnerabili și ne amorțește, ne ține de la lucrurile mărețe pe care le putem realiza. Află că frica pe care o simți nu este a ta, ci poate fi indusă de către alții sau altceva. Realizează că doar un obstacol te ține departe de realizarea scopurilor. Curajul este punctul de plecare a tuturor lucrurilor bune din viața ta! exersează aceastp super putere și trăiește curajul de a-ți indeplini visele.

7. Metamorfoza = Empatia: Definiția empatiei ca o trăsptură de caracter nu este departe de asta: capacitatea de a întelege și împărtăși sentimentele celorlalți.

Diferenta dintre putere si trasatura este ca trasatura a trebuit sa fie învățată.  Autoeducarea despre emoții și comportament ne duce către dobândirea acestei capacități. Am considerat empatia ca un geamăn complementar transformării în alte persoane sau animale. Mai degrabă decât să ne schimbăm aspectul exterior, ne schimbăm interior pentru a imita mecanismele lăuntrice ale altcuiva. Puterea empatiei este cheia înțelegerii și clarității.

Să aveți un an nou plin de super puteri!

Sursa: huffingtonpost.com și psychologies.ro