Reprezentanţii Asociaţiei Mişcarea de Rezistenţă de la Pungeşti au organizat o manifestaţie în Parcul Expoziţiei. Evenimentul a fost gândit iniţial că un protest. Însă pentru că autorităţile locale nu au aprobat mitingul, organizatorii au decis să-l transforme într-o adunare cetăţenească. Edilii ameninţă însă voalat că s-ar putea lasă cu sancţiuni, întrucât în Copou, aproape în acelaşi loc şi la aceeaşi ora, se vadesfasura un important eveniment reliogios a cărui dată a fost stabilită cu mult timp înainte.

“Fiecare dintre cetăţenii acestei ţări îşi asumă pe prima răspundere modul în care se manifestă în spaţiul public atunci când are voie şi atunci când nu are voie”, a spus viceprimarul Mihai Chirică.

“Vom fi acolo prezenţi pentru o discuţie cetăţenească care se va termină cu adoptarea tailor marcaţi de către cupluri de ieşeni. Nu există o lege care să împiedice adoptarea copacilor. Acestea vor avea şi responsabilităţi: să aibă grijă de el, să-l supravegheze, să nu fie tăiat, să nu fie otrăvit, să nu fie… eu ştiu, agresat, că orice membru de familie. Nu vom folos portavoce, bannere, nu va fi marş, nu vom scanda, pur şi simplu ne vom întâlni cum s-au întâlnit şi motocicliştii când au aprins lumânări pentru tei, cum s-au întâlnit şi cei de la „, a spus Franco Dan Frunzetti, reprezentantul Asociaţie Mişcarea de Rezistenţă de la Pungeşti.

Participanţii la dezbaterea din Parcul Expoziţiei vor stabili şi cum vor proceda de acum înainte. În viitor, ei vor organiza proteste în care vor cere nu doar sistarea oricărei tăieri a copacilor din oraş, ci şi crearea unui Registru al spaţiilor verzi şi realizarea unui regulament pe baza căruia să se facă toaletarile arborilor.

Sursa: stiri.telem.ro