Contracepţia pe baza de hormoni, implică riscuri pentru sănătate precum cancerul, atacul de cord sau atacul cerebral. O alternativă la aceste pericole o consitutie utilizarea antică a ierburilor pentru prevenirea sarcinii. Când un individ îşi asumă responsabilitatea pentru sănătatea lui sexuală, metodă contraceptivă pe baza de plante este o opţiune excelenţă.
Contracepţia şi pericolele hormonilor sintetici
De câte ori adăugăm un hormon sintetic în organism, declanşăm un dezechilibru grav. Sistemul hormonal este delicat, nu este ceva ce am vrea să deranjăm cu chimicale dăunătoare. Riscurile pentru femei includ:

– Cancer cervical şi de san

– Atac de cord şi atac cerebral

– Presiune arterial ridicată

– Afecţiuni ale vezicii biliare

– O densitate scăzută a oaselor

– Cheaguri de sânge în picioare, plămâni şi inima

– Sarcini ectopice

– Rezistenţă la insulină
Doctorii prescriu cu prea mare usurinta anticonceptionale, după ureche și fara teste serioase in prealabil.
În locul unor hormoni sintetici, o alternativă rezonabilă o constituie plantele. O formă sigură de contracepţie, plantele elimina riscurile unei pilule oferind în acelaşi timp un control sigur al sarcinii.
Frumuseţea controlului naşterii

De-a lungul timpului, o varietate de plante au fost utilizate în mod sigur şi eficient că măsură contraceptivă. Şi acum, câteva plante au primit confirmare din partea cercetării ştiinţifice pentru efectele lor anti-fertile.

Acidul litospermic (AL) este elementul contraceptiv activ găsit din abundenţă în florile şi seminţele mărgeluşei vestice (Lithospermum ruderale). AL are efect asupra glandei pituitare pentru suprimarea producţiei de hormoni care stimulează glandele sexuale, încurajând astfel sterilitatea. Descoperită de Nevada Shoshone la începutul anilor 1930, mărgeluşele au fost confirmate că fiind o formă de contraceptivă eficientă de USDA în 1945.

Împiedicarea implementării unui ovul fertilizat în peretele uterin este un alt tip de control al naşterii prin plante. Seminţele de morcov sălbatic, rutin şi iarbă-roşie fac parte din aceeaşi categorie. Aceste plante se iau înainte sau după sexul neprotejat.

Neemul este o plantă ieftină, foarte răspândită, folosită foarte frecvent pentru controlul naşterii în India. Fundaţia Neem declara:contracepţia naturală

“Cremele şi supozitoarele pe baza de ulei de neem sunt foarte cunoscute în India. Ne-iritative şi uşor de utilizat, au o eficientă de peste 100%. Testate pe spermă umană, extractul de neem (sodiu nimbinat) la 1,000 mg a avut capacitatea de a omorî toţi spermatozoizii în cinci minute şi în doar 30 de minute la un procent mai scăzut, de 250 mg. Se bănuieşte că aceste creme şi supozitoare previn şi bolile cu transmitere vaginală şi sexuală.”
Neemul este utilizat şi de bărbaţi pentru a controla rată naşterilor. Un studiu a demonstrat eficientă uleiului de neem pentru crearea sterilitătii temporare. 20 de bărbaţi căsătoriţi din Armata Indiana au consumat zilnic capsule cu ulei de neem un an de zile. După şase săptămâni aceştia au dat semne de sterilitate. După această, timp o luna şi jumătate, nicio femeie nu a rămas însărcinată pe tot restul studiului. Efectele plantei au fost reversibile la câteva săptămâni după ce bărbaţii au încetat să o mai ia.
Gradul de protecție este mare, însă contracepția nu este menită să fie folosită în exces. Totuşi, oferă o alternativă foarte bună faţă de hormonii sintetici. Când este asumată întreagă responsabilitate în vederea orientării investigaţiei şi educaţiei, contracepţia cu plante poate fi o posibilitatea viabilă.
Sursa: viataverdeviu.ro