Sistemul Openarch face dintr-un apartament obisnuit un adevarat gadget: peretii si podeaua sunt, de fapt, ecrane interactive.

Afacerile imobiliare au ajuns la un alt nivel, unul hi-tech: a aparut apartamentul al carui pereti sunt niste ecrane gigant, ecrane care pot fi manevrate chiar si din pat. Totul functioneaza datorita proiectoarelor dar si a senzorilor capabili de a inregistra miscarile locatarilor.

40% din sistemul de operare al unei case de acest fel este pus la punct. Ne dorim ca fiecare colt al unei locuinte de acest fel sa fie gata pentru comunicare, tocmai de aceea folosit proiectoare si senzori de miscare„, spune Ion Cuervas-Mons, directorul Think Big Factory, agentia care s-a ocupat de acest proiect.

Ideea unei case totalmente interactive a luat fiinta in urma cu trei ani in nordul Spaniei, senzorii de miscare folositi fiind asemanatori cu cei folositi de celebra consola Microsoft Kinect. Primii locuitori se bucura deja de beneficiile apartamentului cu touchscreen pe fiecare perete.

sursa:yoda.ro