Un artist bistriţean de 20 de ani a ales să protesteze împotriva alocării de sume uriaşe pentru biserică cu o statuie realizată din haine care se ruga la o valiză cu bani. Opera de artă a fost amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.
Duminică, la ora prânzului, imediat după ce s-a terminat slujba, Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca era vizitată de un „enoriaş” cel puţin deosebit. Este vorba despre o statuie realizată din haine care se ruga o valiză cu bani.

Opera de artă a stârnit curiozitatea trecătorilor şi chiar şi a feţelor bisericeşti din catedrală. În spatele său stă un artist bistriţean de doar 20 de ani, care nu este la prima ispravă. Artistul spune că a dorit să îşi manifeste dezaprobarea cu privire la sumele uriaşe care sunt direcţionate către biserici, dar şi cu privire la îndepărtarea feţelor bisericeşti de ceea ce înseamnă credinţă.

„Nu judec oamenii care cred în orice credinţă, dar această manifestare haotică de a construi o biserică la tot colţul de bloc mi se pare o ipocrizie şi o lipsă de respect pentru restul lumii care nu îmbrăţilează nicio religie,” explică Mind Fk, artistul care stă în spatele statuilor.

Tânărul dezaprobă, de asemenea, şi încăpăţânare Bisericii Ortodoxe Române de a duce la bun sfârşit Catedrala Mântuirii Neamului, numind lăcaşul de cult „obiect lipsit de sens şi o altă metodă de a spăla nişte hârtii numite bani”.