Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi , cu sprijinul Consiliului Județean Iași și al Primăriei Municipiului Iași, în parteneriat cu Asociația EcoCreativ Iași organizează în data de 23.02.2014, ora 11, în incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia un atelier creativ de activități și discuții despre dragoste și tradiții intitulat „Sărbătoarea Dragostei fără granițe”, pentru a celebra și promova astfel Dragobetele-Sărbătoarea Românească a Dragostei.
Scopul acestui atelier creativ de activități și discuții este acela de a afla și de a împărtăși și celorlalți tradiții , obiceiuri, lucruri inedite, interesante și puțin cunoscute legate de Sărbătoarea iubirii în câteva țări care vor fi reprezentate de tineri care desfășoară activități de voluntariat în Iași sau care studiază în Iași, cum ar fi:
– Arthur Clarkson- Anglia- voluntar în cadrul Serviciului European de Voluntariat
– Kristof Teleky-Cehia- voluntar în cadrul Serviciului European de Voluntariat
– Phuong Pham- Vietnam- bursier în cadrul programului Erasmus
– Maxim Donichevici-Grecia- bursier în cadrul programului Erasmus
Fundația Blue Heron-filiala Iași participă la eveniment cu un număr de cca 10 tineri (fundația acordă acestor tineri burse de studii) și alături de un număr de 7-10 tineri de la Centrul de Plasament « Ion Holban » Iași.
Evenimentul îsi propune să pună în contact tineri din România cu tineri din alte țări, să încurajeze activitățile de voluntariat, să păstreze vii tradițiile prin împărtășirea acestora cu ajutorul instrumentelor educației nonformale, să crească gradul de conștientizare culturală în rândul tinerilor, să promoveze Ansamblul Monument Istoric Mănăstirea Golia Iași în rândul comunității de tineri străini care se află în Iași cu diverse scopuri.
Comunicarea dintre grupurile de tineri români și cei străini se va efectua în limba engleză și va fi facilitată de un număr de 5 voluntari, elevi la Liceul « Emil Racoviță » Iași, care vor traduce în română și engleză discuțiile purtate.
Atelierul creativ de activități și discuții va dura cca 2 ore și va avea cca 30 de participanți. La final , toți cei 30 de participanți vor vizita Ansamblul Monument Istoric Mănăstirea GOLIA.
Pentru că se apropie și sărbătoarea mărțișorului, organizatorii vor oferi mărțișoare tinerilor străini participanți la eveniment pentru a-i familiariza cu încă o sărbătoare/tradiție românească.
Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia” , proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene și al organizației Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la secțiunea CONSERVARE.
Sursa: comunicatul de presă