Intr-adevar, cand lucrezi de acasa elimini majoritatea aspectelor traditionale ale mersului la serviciu, cum ar fi naveta sau imbracamintea eleganta, dar in acelasi timp reduci interactiunea sociala si responsabilitatea.

Daca stii cum sa iti mentii constant motivatia, munca de acasa iti poate oferi un echilibru intre viata profesionala si viata privata. Inainte de a te hotari daca vrei sa faci tranzitia de la locul de munca clasic la domiciliu, ar trebui sa iti analizezi foarte bine stilul de viata.

In acest sens, voi veni in ajutorul tau si iti voi prezenta avantajele si dezavantajele lucrului de acasa. Astfel, iti vei da seama daca aceasta schimbare este pentru tine.

Avantajele muncii de acasa

 

 

 

 

 

 

Bineinteles ca lucratul de acasa prin intermediul internetului a devenit atat de popular si dorit de catre unele persoane fiindca aduce cateva beneficii importante. Iata care sunt o parte dintre acestea:

1. Program flexibil

Probabil cel mai mare avantaj este acela ca munca de acasa iti permite sa-ti intocmesti de multe ori propriul program, lucrand astfel in jurul orelor care sunt cele mai productive pentru tine. Mai mult de atat, poti lua pauze oricand iti doresti, fara ca cineva sa iti atraga atentia.

Pe langa asta, un job la distanta presupune faptul ca poti lucra de oriunde ai fi, nu doar de acasa. Astfel, poti lucra chiar dintr-o cafenea, de pe o plaja sau chiar dintr-o tara straina, atata timp cat ai o conexiune buna la internet.

Un lucru grozav este faptul ca un program flexibil iti poate oferi si mai multe momente de relaxare si divertisment. Astfel, atunci cand ai putin timp liber poti apela la diverse metode online de distractie, cum sunt si jocurile de noroc, de exemplu, pe care le poti accesa simplu si rapid pe platforma Gets Bet, dar inainte de asta iti recomand sa citesti despre Gets Bet pareri si opinii ale clientilor.

2. Economisesti bani

Un beneficiu major pe care il aduce munca de acasa este reprezentat de economisirea banilor. Acest lucru se intampla prin eliminarea navetei, reducand astfel cheltuielile pentru combustibil sau pentru transportul in comun.

Mai mult de atat, un job de acasa te scuteste de a servi masa in oras, lucru care a devenit extrem de costisitor. In acest sens, poti economisi mult timp, dar si mai multi bani mergand la un magazin si pregatindu-ti singur mancarea acasa.

3. Confort si mediu de lucru personalizat

Este fantastic sa poti lucra intr-un loc amenajat dupa bunul tau plac. Exact aceasta satisfactie ti-o ofera si munca de acasa, iar astfel ai posbilitatea de a-ti organiza mediul de lucru asa cum iti doresti. Iti recomand sa pui accent pe calitatea scaunului si a biroului, pentru ca aceste piese sunt elemente de baza.

A fi confortabil atunci cand lucrezi de acasa nu este important doar pentru postura ta, dar iti poate creste productivitatea si astfel te vei simti excelent cu tine insuti. In plus, te poti imbraca in hainele pe care ti le doresti, fara a fi presat si atentionat de vorbele sefului tau.

Dezavantajele de a lucra de acasa

 

 

 

 

 

 

Daca mai sus ti-am prezentat principalele avantaje pe care ti le ofera munca de acasa, trebuie sa stii ca, asemenea oricarui lucru, un job de acasa prezinta si cateva dezavantaje, asa ca iata cateva dintre ele:

1. Distragerile

Chiar daca lucrul de acasa iti poate creste productivitatea si te scapa de distragerile de la birou, acesta nu te scuteste de distragerile de acasa precum problemele copiilor, treburile casnice, televizorul, frigiderul, animalul de companie si altele. Din pacate, prea multe distrageri pot duce la o scadere semnificativa a productivitatii si a motivatiei.

Pentru a nu te lasa distras, trebuie sa ai un spatiu privat de lucru. Mai mult de atat, pentru atenuarea sunetelor deranjante poti reda o muzica relaxanta pe fundal, care sa-ti sporeasca concentrarea.

Ideal este sa constientizezi faptul ca orice distragere iti va mari timpul de lucru si astfel nu vei mai avea cand sa te ocupi de tine si de ceilalti.

2. Izolare crescuta

Singuratatea reprezinta unul dintre cele mai mari dezavantaje pentru cei care lucreaza de acasa. Pe plan fizic, poti dezvolta probleme de sanatate, precum hipertensiune arteriala, obezitate, un sistem imunitar scazut, probleme la nivelul spatelui, anxietate si chiar depresie.

Pentru a evita aceste lucruri este esential sa iesi cat mai mult din casa si sa participi la evenimente organizate de prieteni sau familie.

3. Dezechilibru intre viata profesionala si viata privata

Din nefericire, munca de acasa poate produce un dezechilibru intre viata profesionala si cea privata, din cauza faptului ca este destul de greu sa creezi o separare clara intre acestea.

Asfel, poti ajunge sa lucrezi ore suplimentare, sa ai dificultati in deconectarea de la munca si sa iti petreci putin timp cu membrii familiei tale. De aceea, iti recomand sa iti stabilesti limite clare intre orele de lucru si timpul personal, pe care sa le respecti pe deplin.

Asadar, lucrul de acasa presupune daruire, autodisciplina si autocontrol. Daca esti genul de om motivat, care se pliaza pe o rutina si incearca sa evite cat mai mult distragerile de orice fel, atunci munca de acasa este alegerea potrivita pentru tine.