Cel care a cumpărat automobilul, Rick Champagne, este pasionat de celebrul supererou şi a plătit impresionanta sumă de 4, 2 milioane de dolari pentru a pleca acasă cu maşina în care au stat actorii Adam West şi Burt Ward, între 1966 şi 1968.

„Chiar mi-a plăcut Batman în copilărie şi am venit aici să cumpăr maşina”, a declarat Champagne pentru Reuters. „Mă bucur că am putut să o cumpăr, este un vis devenit realitate”, a spus el.

Vezi aici licitatia:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TNIpjHy7500[/youtube]

Aceasta a fost prima licitaţie la care a fost expusă maşina. Pe lângă preţul efectiv al automobilului, cumpărătorul va trebui să plătească şi 420.000 de dolari taxe.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4yTJ9gISeYE[/youtube]

Batmobilul este inspirat de Lincoln Futura, construit în 1955 în Italia de Ford Motor Co. În 1965, modelul maşinii a fost cumpărat de George Barris pentru un dolar, acesta transformând vehiculul în 15 zile, cu un buget de 15.000 de dolari.

 

 

„Am vrut ca maşina să fie o personalitate în acest serial, să fie şi ea un star şi chiar a devenit un star”, a declarat Barris, în vârstă de 87 de ani, pentru Reuters, înainte de licitaţie. Acesta a adăugat că, după terminarea serialului, maşina a fost prezentată în Statele Unite ale Americii, în cadul unui turneu, şi chiar a fost expusă într-un showroom în California.