Ingrediente:
½ kg ciuperci
50 g faina
100 g cascaval
100 g unt
50 g ceapa
marar
½ lingurita sare
200 ml smantana
patrunjel
150 g franzela
300 ml lapte
4 oua mari
piper
Mod de preparare:
Ceapa tocata marunt se caleste, 2 minute, in toata grasimea; se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea si piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pana scade complet apa. Dupa ce s-au racit, se adauga franzela inmuiate in lapte si apoi bine zdrobita, branza rasa, smantana, galbenusurile, faina, patrunjelul si mararul tocat si se amesteca bine. Albusurile batute spuma tare se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, apoi se desarta intr-o cratita bine unsa si tapetata cu pesmet. Se coace in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp in cuptor bine infierbantat. Dupa ce s-a rumenit timp de 40-50 minute, se rastoarna pe platou si se presara cu parmezan.