Artiști, ale căror lucrări vi le vom prezenta mai jos,  preferă să creeze artă folosind altceva decât pensule și vopsele convenționale, și anume, ei au decis să utilizeze un mod pe care cei mai multi dintre noi l-ar asocia mai degrabă cu micul dejun, decât cu arta – cafeaua.

Un desen realizat din cafea pus la expoziție în Melbourne, de către un artist care a dorit să rămână anonim. Arta drepturilor omului și Festivalul de Film 2011, Australia.

Artista din Malaysia YiHong, cu pseudonimul „Red”, creează imagini utilizând un fundul unei cești în locul unei pensule obișnuite și cafea în loc de vopsea. Într-o postare pe blogul personal, ea caracterizează cafea un mediu provocator, datorită efortului de a găsi amestecul perfect pentru fiecare nuanță.

Ilustratorul brazilian Dirceu Veiga combină cele două pasiuni ale sale: cafeaua și arta într-o tehnică picturală care folosește 100% cafea pe hârtie în loc de cerneală. El o numește „coffee art”.

În speranța că v-a fost inspirativ articolul, vă prezentăm mai multe din lucrările ultimului artist și vă încurajăm să încercați și voi. Cine știe ce altă tehnică ingenioasă așteaptă să fie descoperită?! Clipe inspirate!

 

Sursa: http://adhibition.tumblr.com/post/19626251251/coffee-drawing