Calculator de calorii

diet-for-fat-loss-womanBody Mass Index (BMI) sau INDICELE DE MASA CORPORALA reprezinta un indicator oficial de calculare a greutatii corporale ideale, pentru inaltimea pe care o aveti.
Indicele de masa corporala ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana – gradul de obezitate, dar si pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige, pentru a ajunge la greutatea ideala.

Indicele de masa corporala este o metoda care poate fi folosita atat de barbati cat si de femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani.

Indicele de masa corporala este un indicator cu recunoastere stiintifica, stabilit in urma rezultatelor unor studii populationale de mare anvergura, care au avut ca scop relevarea unei legaturi intre raportul inaltime-greutate pe de-o parte si strea de sanatate, pe de alta parte. Statisticile arata ca persoanele al caror indice de masa corporala este cuprins in intervalul 18,50 – 25 au o stare de sanatate mai buna. Depasirea acestui interval, atat cu plus cat si cu minus, reprezinta un risc pentru starea de sanatate. Valorile indicelui de masa corporala de peste 25 coincid cu o crestere proportionala a problemelor de sanatate – cu cat greutatea este mai mare, cu atat creste riscul aparitiei problemelor de sanatate. Dar si deficitul ponderal excesiv reprezinta un risc de aparitie a unor probleme de sanatate.

Deci, cu cat indicele de masa corporala se „indeparteaza” de intervalul 18,50 – 25, cu atat creste riscul aparitiei problemelor de sanatate.

 


Pentru a-ti afla IMC-ul, introdu informatiile in casutele de mai jos intai inaltimea ( cm) , apoi greutatea ( kg). Comparati rezultatul (BMI) IMC primit cu tabelul de mai jos sau folositi aceasta formula: IMC  = Greutate (kg) / [Inaltime (m)]2

IMC

Greutatea corporala si starea de sanatate sunt intr-o relatie de interdependenta. Starea de sanatate poate influenta, benefic sau nu, greutatea corporala si invers, orice scadere sau crestere a greutatii corporale poate influenta, in bine sau in rau, starea de sanatate. De aceea, mentinerea unei greutati corporale normale este una dintre cele mai importante modalitati de mentinere a starii de sanatate, de evitare a riscului de imbolnavire.

Cresterea greutatii corporale creste riscul aparitiei unor probleme de sanatate, cum ar fi :

  • bolile cardiovasculare
  • insuficienta cardiaca
  • hipertensiunea arteriala
  • infarctul miocardic
  • accidentul vascular cerebral
  • afectiunile articulatiilor
  • unele tipuri de diabet
  • unele tipuri de cancer

Calculatorul de indice de masa corporala are rezultate pur orientative. El trebuie utilizat in corelare cu alte masuratori si informatii pentru a stabili riscurile pentru starea de sanatate.

Daca doriti sa slabiti sau sa va ingrasati pana la valoarea indicata a indicelui de masa corporala, va recomandam sa consultati un medic specialist in nutritie. Acesta va stabili un anumit anume tip de regim / dieta tinand cont atat de indicele de masa corporala cat si de celelalte informatii (istoricul bolilor, starea de sanatate, stilul de viata – consum de tutun, alcool, tip de activitate fizica – etc.).