„Cartea Mării Negre” (Black Sea Box) este un pachet educativ dedicat cunoașterii și protejării Mării Negre.
Scopul proiectului este de a oferi profesorilor de la clasele primare și gimnaziale un instrument de lucru care să sprijine procesul educativ necesar formării unei noi generații de tineri responsabili față de mediul înconjurător. Prin intermediul acestui pachet educativ ce conține informații concepute de experți recunoscuți internațional dorim, cu ajutorul profesorilor implicați în proiect, să atragem atenția asupra problemelor Mării Negre, prin metode educaționale interactive variate.
Ce conține “Cartea Mării Negre”?
– Manualul profesorului (biblioraft cu informații și materiale suport)
– Harta Mării Negre
– Planșă cu specii
– Cărți de joc cu specii
– CD cu toate materialele în format electronic
– O cutie elegantă și practică pentru toate materialele
Cum vă puteți alătura proiectului?
Profesorii care doresc să facă parte din familia cadrelor didactice care utilizează “Cartea Mării Negre” și astfel să participe la sesiunile de formare, să primească un exemplar din pachetul educativ “Cartea Mării Negre” și să beneficieze de consultanță din partea echipei de proiect sunt invitați să trimită un dosar de candidatură. Acesta constră în CV în formatul Europass și scrisoare de intenție, ambele în limba română, și trebuie trimis la adresa de email: ateleuca@wwfdcp.ro, până la data de 7 februarie 2014.
Notă:
* pentru sesiunile de formare vor fi selectați 150 de profesori din întreaga țară, respectiv 3-4 cadre didactice din fiecare județ al țării.
** În total vor exista 450 de exemplare tipărite din Cartea Mării Negre, aproximativ 10 / județ. În afară de cele 150 de exemplare care vor fi oferite la sesiunile de formare, vom oferi 300 exemplare în mod egal în fiecare județ al țării.
Ce urmează?
• O serie de sesiuni de formare, susținute de experți WWF și Mare Nostrum, pentru 150 de profesori în 6 orașe din țară: București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara (noiembrie-februarie);
• Un concurs de proiecte pentru elevi (februarie – martie 2014);
Proiectul “Cartea Mării Negre” este coordonat în România de WWF (World Wide Fund for Nature) și Mare Nostrum. Materialul a fost dezvoltat de WWF-Turcia, în parteneriat cu Comisia Mării Negre și cu sprijinul financiar al UNDP, în cadrul Programului “Fiecare picătură contează”.
Traducerea materialului din limba engleză în limba română a fost făcută de compania de traduceri Prolingua.
Sursa: wwf.ro