O casa de lemn poate aparea pentru unii dintre noi ca un lucru mai demodat, mai ieftin dar cu un confort si securitate reduse, o solutie constructiva buna numai pentru cabane, magazii sau garaje.

In realitate, o casa de lemn bine facuta inseamna regasirea modului de a locui armonios si confortabil intr-o locuinta ecologica,un camin cald si primitor, o constructie perfect integrata in peisaj- un lucru rafinat . Prin natura sa lemnul are ceva apropiat de sufletul omenesc, el insusi fiind un material viu si interactiv, care reactioneaza la variatiile climatice, la radiatia solara, la modul de prelucrare si la orice actiuni externe in general.

Este singurul material de constructii care asigura racoare vara si caldura iarna. Corect protejat impotriva focului, a insectelor si a mucegaiurilor, lemnul este materialul vedeta al tuturor timpurilor. Lemnul are o contributie deosebita la imbunatatirea pe de-a intregul performantele oricaror case de lemn prin reducerea energiei folosite, reducerea poluarii.Orice constructie din lemn are numeroase avantaje care nu se rezuma doar la constructia de case . De fapt constructiile de lemn sunt cele mai bune alegeri ambientale pentru structuri de orice tip.

Materialele de constructie de lemn ofera beneficii specifice pentru ocupantii unei case, deoarece lemnul este considerat un material de constructie ecologic, reprezentand o sursa regenerabila de care dispune populatia lumii. Un important aspect in acest caz tine de exploatarea rationala a masei lemnoane si efectuarea de plantari in zonele afectate de taieri masive de copaci.

Constructia de case de lemn este cea mai raspandita metoda de constructie la nivel global oferind o solutie rapida, ecologica, sanatoasa si economica de a construi case.

Unele din principalele avantaje ale unei case de lemn este rezistenta seismica: casele de lemn rezista la un cutremur de peste 8.5 grade Richter. Un alt avantaj al constructiilor de lemn sunt cheltuielile energetice reduse: o izolatie termica foarte buna reduce considerabil cheltuielile pentru incalzire in timpul iernii sau pentru aer conditionat vara. Constructia de case din lemn are o deosebita importanta pentru ecologie, deoarece constructiile din lemn nu degaja radioactivitate, nici electricitate statica si este un bun reglator termic si hidrometric. Aceste constructii de lemn se intretin foarte bine in timp si asigura toate conditiile de siguranta si confort. O casa de lemn se adapteaza dupa toate stilurile arhitecturale si de design. Durata medie de constructie a unei case de lemn este de 2-3 luni. Durata de viata a unei case din lemn este nelimitata. Proiecte de case propuse de clienti sunt preluate de specialisti de inalta calificare, iar proiectarea specifica a caselor de lemn se face prin intermediul celor mai moderne programe ale momentului. Proiectele de case de lemn trebuie completate cu prescriptii de stabilitate spatiala si protectie in caz de seism.

Solutia optima pentru a evada din orasele supraincalzite, din blocurile de beton sau metal este construirea unei case de lemn.

sursa: www.mobinstal.ro