Cum ar fi sa poti obtine ceea ce vrei la locul de munca, la fel de simplu ca indicarea cu degetul intr-o anumita directie? Potrivit consultantului in training corporatist Karen Exkorn, totul se reduce la a face cealalta persoana sa simta ca ii acorzi intreaga ta atentie, scrie Australia News.
„Puterea limbajului corporal te poate ajuta sa obtii ceea ce vrei”, e de parere consultantul Karen Exkorn. Iata care sunt sfaturile pe care specialistul le ofera:
1. Foloseste un limbaj deschis al trupului
Nu iti tine picioarele sau bratele incrucisate, cand incerci sa convingi pe cineva, pentru ca poti parea defensiv.
„Cu toate acestea, majoritatea femeilor se simt mai bine atunci cand stau picior peste picior. In acest caz, indreapta-ti picioarele catre persoana cu care vorbesti. Te va face sa pari mai agreabil/a si te va ajuta sa obtii ceea ce vrei”, spune Exkorn.
2. Poarta rosu
Potrivit specialistului, aceasta culoare le ajuta in mod special pe femei sa incheie o afacere.
„Studiile arata ca barbatii considera ca femeile care se imbraca in rosu sunt mai atractive si mai interesante”, explica Exkorn.
3. Acorda atentie
Va fi greu sa convingi pe cineva sa faca ce doresti, daca nu esti atent la ceea ce spune sau te lasi distras de alte lucruri in mijlocul discutiei.
„Daca vrei sa convingi pe cineva si tragi cu ochiul la telefonul mobil la fiecare cateva secunde, vei pierde contactul cu acea persoana. Este esential sa pastrezi contactul vizual pentru a-i arata interlocutorului ca esti atent si ca iti pasa”, spune specialistul.
4. Ai grija la directia pe care o indici cu picioarele
„Daca te afli cu fata la interlocutor, dar varfurile picioarelor sunt indreptate intr-un unghi diferit, si nu inainte, asta indica faptul ca vrei sa te indepartezi de persoana cu care discuti”, explica Exkorn.

Sursa: incont.ro