Teritoriul pe care se află România pare să fi fost Vatra Lumii, locul din care s-a răspândit civilizația umană! La Bugiulești (Vâlcea), Nicolaescu-Plopsor a descoperit un femur uman vechi de doua milioane de ani. Pe Valea Oltului au fost descoperite urmele unor locuințe vechi de un milion de ani, iar la Tartaria, pe Mures, au fost descoperite trei tăblite conținând cea mai veche scriere din lume, cu o vechime de șapte mii de ani. Așezarea de la Românești – Dambovița datează din anii 30.000 i.e.n. Aici a fost inventat arcul, s-a născut legenda lui Prometeu, au aparut primele mine și furnale din Europa, aici s-au format popoarele indo-europene.

De aici au pornit o serie de popoare ca pelasgii, sciții, cimmerienii , ilirii, ligulii, bascii, sarmații, elenii (ahei și dorieni, hitiții, carienii, italicii sau frigienii ), etc. Aici s-au pus bazele Troiei și apoi ale Romei . De altfel, cuvantul Roma este de origine tracica.

Traco-dacii reprezintă cea mai veche cultură de pe Terra, anterioară sumerului și totodată cea mai numeroasă și mai extinsă populație a antichității. Puteau fi găsiți în întreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Italia,Franta, Spania,Turcia Europeana), Tadjikistan, Asia Mica, Africa. Chiar și burii din Africa de Sud sunt neam dacic! Cu multe secole înainte de cucerirea romană, dacii reușiseră să obțina un an de 365,242197 zile, față de anul astronomic modern de 365,242198 zile, sau față de cel Iulian al alexandrinului Sosigenes de 365,25 zile . Homer a remarcat unitatea lingvistică, etnică și de civilizație a tracilor începând cu mileniul V i.e.n., de când acest spațiu a iradiat cultură. Tot el ne spune că numai ei știau să lupte călare și să folosească arcul ca armă de luptă, potrivit razbointrucuvant.ro

Traco- macedonenii au creat primul imperiu din Europa, cel al lui Alexandru Macedon, care a creat și cultura “elenistica”. Dascălul său , Aristotel din Stagiro-Makedonia , era tot un traco-macedonean .

Scrisul a apărut mai întai în spațiul tracic, apoi în cel greco-roman. Primii poeți au fost tot de origine tracă. Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine deosebită, toate convențiile fiind încheiate doar verbal. De pildă, când cineva lipsea de acasă nu erau încuietori la casă ci se semnala printr-un baț așezat la poartă. De remarcat că același obicei îl aveau și mayașii ! Oare cine îi învățase să trăiască într-un asemenea identic spirit de cinste?

Dacia a avut cea mai veche agricultură din Europa. Dacii erau singurul popor din lume care foloseau cercul pentru măsurarea timpului (vezi actualele ceasuri)! Minele de aur din Dacia erau cele mai bogate din Europa. Numai tezaurul regal al lui Decebal, jefuit de romani, conținea 1640 de tone de aur și 3310 tone de argint. Cu el, Imperiul Roman a scapat de faliment, permițând ca locuitorii Romei să fie scutiți de impozite timp de un an, să primeasca fiecare câte 650 de denari și să se finanteze, timp de 123 de zile serbarile de la Roma cu peste 10.000 de gladiatori și 11.000 de fiare salbatice!

Primul popor antic European care a realizat o unificare a tuturor triburilor având aceeasi etnie a fost cel dac. Ocupația romană a întrerupt procesul de unificare nationala pentru 1812 ani … Unde ar fi fost acum Romania, fără aceste vicisitudini ale istoriei? De retinut: pentru cucerirea Daciei, Traian a fost nevoit să mobilizeze peste 60% din armata imperiului, cucerind doar un sfert din Dacia, restul dacilor rămânand liberi. In secolele VI-V i.e.n. , civilizatia dacica era atat de dezvoltata , incat se putea masura cu cea persana a lui Darius (522-486 ien.). Herodot afirma ca “tracii sunt cel mai numeros popor dupa inzi”.In aceasta zona, se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume (18.000 de ani) , cea mai veche activitate de minerit din lume, cel mai vechi topor-tarnacop de miner , cel mai vechi harpoon , si cel mai vechi varf de lance cu doua caneluri(tip baioneta) din lume (toate peste 18.000 de ani vechime) , cea mai veche activitate din metalurgia aramei din lume (8.000 de ani), cea mai veche exploatare si prelucrare a aurului din Europa si cea mai veche scriere din lume (7000 de ani). Limba romana este cea mai unitara limba din Europa ,vorbita de cel mai mare numar de oameni si cuprinde cel mai mare numar de cuvinte de origine latina in raport cu celelalte limbi neolatine.In fapt,romanii descindeau din marea si nobila ginta a traco-dacilor .

Pe la 1400 i.e.n. in Dacia nord-dunareana a aparut cea dintai scoala cu local propriu de pe Terra, ANDRONICONUL, unde preotii zalmoxieni predau toate disciplinele universitare, incepand cu teologia, astronomia si astologia. Pitagora si elevii sai si-au completat studiile universitare la scoala zalmoxiana intrucat dupa marturiile lui Platon si Socrate , in Dacia nord-dunareana erau cei mai invatati medici din lume, superiori medicilor greci. Hesion scria ca Zalmoxa “a promovat o invatatura despre un trai nou, mai intelept decat al grecilor”. Tot Zalmoxa a introdus in scoala sa studiul Dreptului, Belaginele, care stau la baza civilizatiei umane . Pe atunci, evreii erau inca sclavi in Egipt! Platon, Socrate, Orfeu,Achile,Traian vorbeau limba daco-traca. In Dacia se scria cu litere latine, care erau si litere dacice! In aceasta limba comuna i-a scris Decebal lui Traian pe o iasca de fag. Marele lingvist italian Giaccomo Devoto stabileste “inceputul tranzitiei daco-romane dincolo de anul 2000 i.e.n.”, cand evreii nu existau nici macar ca pastori! De unde vine denumirea de Dacia? De la prima regina a statului dac strabun, Dacia-Dokia-Sorita,slujitoarea Soarelui,Marele Zeu,care a fost preoteasa si regina pe la 3.000 i.e.n .

La impactul cu romanii,dacii credeau in nemurirea sufletului si erau deja monoteisti. Din punct de vedere al conceptiei filosofico-religioase , erau si au ramas net superiori romanilor. Ei nu credeau decat intr-un singur om-zeu, Zalmolxis, care avea sa devina model pentru Iisus Hristos mai tarziu, asa cum Kybele-Kotys avea sa devina sursa de inspiratie pentru Fecioara Maria . Getii cinsteau crucea vazand ca una din cele mai frumoase constelatii din emisfera boreala ( 50 de stele vizibile) are principalele stele dispuse in cruce, in dreptul Caii Lactee. Numele constelatiei Lebada este astfel un omagiu adus Pasarii Divine pentru daci.

Sursa: cultural.bzi.ro