O publicatia suedeza scrie despre un student roman, care a incercat zadarnic sa-si gaseasca un loc de munca, desi avea calificarea necesara.

Romanul, care este prezentat pe publicatia The Local sub numele fictiv Ovidiu, este student masterand la Universitatea din Uppsala.
Tanarul si-a cautat un loc de munca si a trimis peste 200 de CV-uri la diferite companii din Suedia, insa nu a primit niciun raspuns.
“Auzisem despre un barbat pe nume Pablo, care a fost chemat la interviu dupa ce si-a schimbat numele din CV in Paul. Am vrut sa incerc si eu acelasi lucru”, declara studentul.
Astfel, el a trimis 40 de CV-uri scrise in suedeza, fara sa-si precizeze nationalitatea, ci doar pregatirea universitara.
Jumatatea dintre acestea aveau numele sau real, iar restul un nume suedez.
Apoi a trimis la 20 de companii cate 2 CV-uri, unul din fiecare categorie, care contineau aceleasi date, doar numele era diferit.
Niciunul din CV-urile cu numele real nu a primit raspuns. Insa pentru cele care contineau numele suedez a primit 13 oferte pentru interviu.
“Este clar ca nici macar nu au citit CV-urile dupa ce au vazut numele meu strain”, spune Ovidiu.
In cele din urma, tanarul nu a dat curs celor 13 invitatii la interviu, de teama ca este ilegal ce a facut.
Elin Frejd, PR manager la Academic Work, si-a cerut scuze si a precizat ca este primul caz de acest fel.
“Daca este adevarat, imi pare rau si vreau ca acest student sa vina, sa discutam, poate il putem ajuta cumva. Noi punem pret pe pregatirea academica a oamenilor care vin de peste hotare”, declara Elin.