Dacă până acum nu obişnuiai să consumi kiwi, iată câteva dintre motivele care te-ar putea determina pe viitoar să-l incluzi în alimentaţia ta zilnică:

1. Are multă vitamina C
Fructele de kiwi conţin de două ori mai multă vitamina C decât portocalele.

2. Are mult potasiu
Dr. Oz recomandă fructele de kiwi şi datorită conţintului foarte ridicat de potasiu. Chiar dacă bananele sunt recunoscute pentru cantitatea mare de potasiu, trebuie să ştii că fructele de kiwi au cu mult mai mult potasiu.

3. Uşurează digestia
Kiwi conţine enzime digestive care favorizează digestia. Potrivit specialiştilor, kiwi şi ananasul proaspăt sunt singurele fructe care pot sa fie consumate imediat după o masă, deoarece au ingrediente care ajută în procesul de digestie.

kiwi de mancare

4. Are multe fibre
Potrivit cercetărilor realizate de-alungul timpului s-a demonstrat că fructul de kiwi conţine la fel de multe fibre precum un bol cu fulgi de ovăz. Datorită acestui beneficiu, kiwi stabilizează glicemia şi menţine un nivel ridicat de energie.


5. Este bogat în acid folic

Acidul folic este esenţial pentru organism, deoarece cu ajutorul lui produce globulele roşii ale sângelui.

6. Este plin de antioxidanţi
Acestea protejează ADN-ul de acţiunea nocivă a toxinelor. De asemenea, luteina care se regăseşte din plin în kiwi este recunoscută pentru efectul protector asupra ochilor, prevenind dezvoltarea degenerescenţei maculare.

7. Conţine cele mai puţine pesticide comparativ cu alte fructe
Dr. Oz spune că poţi aă alegi orice sortiment de kiwi, chiar dacă nu este organic, deoarece aceste fructe sunt printre cele mai curate de pesticide.

8. Are puţine calorii
Dr. Oz recomandă să mănânci zilnic 2 fructe de kiwi care nu au mai mult de 100 de calorii.