În perioada Crăciunului una dintre activitățile cele mai plăcute este vizionarea unor filme, iar dacă peliculele prezintă spiritul sărbătorilor, acestea sunt cu atât mai reușite. ZIUAnews vă oferă o listă cu cele mai frumoase și apreciate filme care au ca temă Crăciunul. Lista cuprinde o serie de 35 de filme, de la clasicele din anii 40-50 până la cele mai noi producții pe această temă.

Love, Actually – Pur și simplu dragoste. Realizat în 2013, filmul regizat de Richard Curtis, prezintă o serie de povești de dragoste petrecute în preajma Crăciunului.

8 Women – Opt femei. Filmul regizat de Francois Ozon, în 2002 cu Catherine Deneuve printre protagoniști spune povestea unei crime produse în preajma Crăciunului. Scenariul este realizat după scrierile Agathei Christie

How The Grinch Stole Christmas – Cum a furat Grinch Crăciunul. Comedia din 2000 îl are în rolul principal pe Jim Carrey, cel care îi dă viață lui Grinch, un spiriduș pe care îl enervează festivităţile de Crăciun, așa că decide să strice sărbătoare.

We’re No Angels – Nu suntem îngeri. Filmul din 1955 cu Humphrey Bogart în unul dintre puținele sale roluri de comedie, spune povestea a trei deținuți evadați din închisoare în preajma Crăciunului și care încearcă să se ascundă în casa unei familii.

Nativity – Povestea nașterii. Comedia Nativity realizată 2009 este povestea unei școli generale, în care se pregătește realizarea unei piese de teatru care să prezinte povestea nașterii lui Iisus. Totul o ia razna atunci când se află că o echipă de la Hollywood va asista la piesă.

Millions – Milioane. Filmul din 2004 spune povestea a doi frați care, în preajma Crăciunului, găsesc un sac cu peste 250.000 de lire sterline. Aceștia trebuie să cheltuie banii până la sfârșitul anului, deoarece moneda lor se va transforma în euro și vor pierde banii.

Un conte de Noel – Poveste de Crăciun. Filmul din 2008 cu Catherine Deveuve în rolul principal, spune povestea unei familii care trece prin adevărate tragedii.

Joyeux Noel – Crăciun Fericit. Filmul din 2005 este inspirat după o poveste adevărată, care s-a petrecut în Ajunul Crăciunului în 1914, în timpul Primului Război Mondial în multe locuri diferite de-a lungul liniei frontului.

Black Christmas – Crăciunul negru 1974. În ajunul Crăciunului un criminal se ascunde în podul unei vile şi ucide rând pe rând studentele cazate acolo, hărţuindu-le în acelaşi timp cu apeluri bizare. Este considerat cel ami bun film horror de Crăciun.

A Christmas Carol – O poveste de Crăciun 2009. Jim Carrey joacă în filmul realizat după carea lui Charles Dickens, despre un bătrân avar care trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, Prezentului şi Viitorului apropiat, pentru a-l ajuta să reînvie bunătatea din inima lui rece.

Die Hard – Greu de Ucis. În toate filmele din seria în care Bruce Willis îl interpretează pe John McClane, acțiunea se petrece în ziua de Crăciun.

Home Alone – Singur acasă. Filmele despre simpaticul copil blond, interpretat de Macauley Culkin, care încearcă să scape de doi hoți în noaptea de Crăciun nu pot lipsi din lista peliculelor care trebuie vizionate cu ocazia sărbătorilor.

Arthur Christmas – Marea cursă de Crăciun. Animația din 2011 îl are în prim plan pe Arthur, fiul cel mic al lui Moș Crăciun care pornește în ajutorul tatălui său, după ce află că, dintr-o greșeală, un copil nu va primi cadou de Crăciun.

The Santa Claus – Cine este Moş Crăciun?. O comedie realizată de Studiourile Walt Disney Pictures cu Tim Allen în rolul lui Scott Calvin. Acesta este tată divorţat care are relaţii destul de dificile cu fiul său Charlie (Eric Lloyd) până când soarta îl transformă în… Moş Crăciun.

The Shop Around the Corner – Magazinul de după colț. Comedia romantică din 1940 prezintă povestea a două persoane angajate într-un magazin în preajma Crăciunului. Filmul este o ecranizare a piesei de teatru de pe Brodway.

Santa Claus 1985. Filmul prezintă felul în care, în urmă cu sute de ani, un moșuleț va deveni Moș Crăciun și se acorda nemurirea si este ales sa duca jucării la toți copiii din lume.

Eyes Wide Shut – Cu ochii larg închiși. Tom Cruise și Nicole kidman, în perioada în care erau căsătoriți au jucat împreună în acest film. Cei doi, care interpretează tocmai rolurile unor soți își fac niște cadouri neobișnuite cu ocazia Crăciunului.

It’s a Wonderful Life
– O viață minunată. Această minunata poveste de Craciun este regizata de nemuritorul Frank Capra si rămâne unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor, atât in viziunea publicului, cat si in opinia criticilor de film.

Elf – Elful. Buddy, un copil de la orfelinat, se strecoară în sacul plin de jucării al lui Moş Crăciun şi se trezeşte la Polul Nord!

Gremlins – Gremlinii. Un adolescent primește de la tatăl său un cadou special de Crăciun: un mogwai, o creatură mică şi păroasă, care nu trebuie expus la lumina puternică, udat şi mai ales hrănit după miezul nopţi.

The Nightmare Before Christmas – Coșmar înainte de Crăciun. Una dintre cele mai apreciate animații hollywoodiene, filmul îl prezintă pe Regele Dovleac, care pleacă din Orașul Halloween și dă, din greşeală, peste intrarea în oraşul Crăciunului. Acesta este atât de impresionat încât hotărăşte să-l răpească pe Moş Crăciun şi să împartă darurile în locul acestuia.

Miracle on 34th Street – Miracol pe strada 34. Kriss Kringle e în oraş, un bătrânel simpatic care se potriveşte perfect descrierii moşului de la Polul Nord. Şi pentru că marele magazin Cole’s avea nevoie de un Moş Crăciun iar el se potrivea perfect „descrierii postului” devine în scurt timp cel mai iubit om din New York.

Scrooge – Poveste trăznită de Crăciun. Filmul îl are în prim plan pe Francis Xavier, un producător de televiziune cinic şi încrezut. Atunci când are de realizat transmisiune în direct a piesei Colinda de Crăciun, după piesa lui Charles Dickens, acesta începe să fie vizitat de fantomele Trecutului, Prezentului și Viitorului, la fel ca și în cazul personajului Scrooge.

Bad Santa – Moșul cel rău. În preajma Crăciunului, doi răufăcători cutreieră magazinele îmbrăcați în Moș crăciun și elful său încercând să le jefuiască. Lucrurile iau o turnură neașteptată atunci când apare un copil de 8 ani ce îi învaţă adevărata semnificaţie a Crăciunului.

Christmas Vacation – Un Crăciun de neuitat. Christmas Vacation prezintă povestea de Crăciun a familiei Griswold care începe pregătirile pentru marea sărbătoare. Din păcate, viaţa nu decurge nici în această perioadă a anului, conform planului făcut de Clark, soţia lui, Ellen şi a celor doi copii ai lor.

White Christmas – Crăciun Alb. Filmul din 1954 este un musical clasic care îi are în prim plan pe Bing Crosby şi Danny Kaye. După război, cei doi îşi unesc eforturile pentru a deveni una dintre cele mai căutate echipe din showbiz. Într-o iarnă, lor li se alătură două surori (Rosemary Clooney şi Vera-Ellen), plecând spre Vermont ca să petreacă un Crăciun alb și plin de zăpadă.

Rare Exports – Povestea de Crăciun 2010. Regizorul acestui film, Jalmari Helander, prezintă o variantă inediată a poveștii lui Moș Crăciun și a originii acestuia.Babeş în Toyland-Ţara Jucăriilor. O fetiţă află că trebuie să creadă în existenţa jucăriilor altfel Ţara Jucăriilor şi Crăciunul vor fi distruse de către maleficul Barnaby Barnacle. Personaje îndrăgite din lumea poveştilor vin în ajutorul fetiţei arătându-i calea în această poveste minunată despre salvarea Crăciunului.

The Holiday – Vacața. Filmul din 2006, cu o distribuție de excepție, Kate Winslet, Jude Law, Cameron Diaz şi Jack Black. Cei patru descoperă că nu e niciodată prea târziu pentru o a doua şansă în dragoste, iar Crăciunul pare decorul perfect pentru acest lucru.

Christmas at Castlebury Hall – Crăciunul la Castlebury Hall 2011. Filul o prezintă pe Jules Daly, care îi crește pe cei doi copii ai surorii sale, al căror tutore este, dar îşi pierde slujba chiar înaintea sărbătorilor şi misiunea ei devine imposibilă. Salvarea vine de la Ducele de Castlebury (Roger Moore), nimeni altul decât bunicul copiilor, care îi invită în Europa pentru a petrece sărbătorile.

Christmas Eve – Seară de Crăciun 1986. Amanda este o bătrână bogată, care ajută oamenii fără adăpost şi săracii din New York. Dar fiul ei, Andrew, este total diferit de ea, un om fără inimă, care şi-a îndepărtat copii, cei trei fiind fiecare stabiliţi în alt colţ al SUA. Bunica încearcă să îşi readucă nepoţii acasă de Crăciun şi angajează un detectiv pentru asta.

Prancer Returns – Întoarcerea lui Prancer, micul ren. Charlie, un băieţel de opt ani, descoperă că renul pe care l-a găsit este puiul bătrânului ren Prancer, cel care îl însoţeşte pe Moş Crăciun. Cu orice risc, Charlie decide să-l returneze pe micul ren moşului.

The Polar Express – Polar Expres. Mai mulți copii se trezesc în fața casei, în ajunul Crăciunului cu un tren, „Polar Express”, iar conductorul (voce tot Tom Hanks) îl invită înăuntru. Aventură care va începe, va întrece orice imaginaţie.

Holiday Inn – Hanul melodiilor 1942. Bing Crosby și Fred Astair joacă rolurile unor artiști care performează la Holiday inn, un local care se deschide doar cu ocazia principalelor sărbători din an.

Surviving Christmas – Un Crăciun printre străini. Ben Affleck joacă rolul unui director foarte bogat, se hotărăște să-şi închirieze o familie de Crăciun pentru că s-a săturat să-și petreacă din nou sărbătorile singur.

Poveste de Crăciun – Joulutarina. Este un film finlandez de Crăciun din 2007 regizat de Juha Wuolijoki, cu Hannu-Pekka Björkman și Kari Väänänen în rolurile principale, care prezintă povestea unui orfan numit Nikolas care devine Moș Crăciun.

Sursa: ziuanews.ro
Sursa foto: designreviver.com