Citeste mai jos cateva reguli de baza pentru a avea mai mult succes atunci cand aplici pentru un job:

Fotografia din CV sau din profilul online, creează o primă impresie la fel profundă ca studiile sau referinţele tale profesionale.

1. Nu inserezi nicio poză. Dacă trimiţi un CV fără poza ta, pierzi şansa de a crea o primă impresie mai puternică. Recrutorii nu se uită doar la studii şi experienţă, ci se bazează şi pe intuiţia lor legat de persoana pe care o cheamă la interviu. Fotografie bine aleasă poate fi un atu în competiţia cu ceilalţi candidaţi.

2. Eşti excesiv de serios. O fotografie în care te iei prea în serios, nu zâmbeşti deloc sau chiar eşti morocănos va avea un efect negativ asupra recrutorilor. Aceştia vor să lucreze cu oameni relaxaţi şi binedispuşi, nu cu persoane arogante şi care vor să creeze o impresie falsă despre ei înşişi.

3. Eşti prea vesel. Nici exagerarea în sens contrar nu este indicată atunci când vrei să concurezi pentru un job serios într-o companie de top. Nu poţi trimite fotografii cu tine râzând cu gura până la urechi ca şi cum ai fi la un chef cu prietenii.

4. Se văd şi alte persoane în poză. Greşeala clasică pe care o fac mulţi candidaţi îndrăgostiţi de propria imagine pe care o au într-o anumită fotografie este să îşi decupeze chipul chiar dacă se văd umerii sau părul altor persoane în jurul lor.

5. Te foloseşti de Photoshop. Angajatorii nu vor să vadă chestiuni artificiale în ceea ce îi priveşte pe candidaţii eligibili. Orice încercare de a-ţi perfecţiona imaginea cu ajutorul programului Photoshop îl va face pe recrutor să nu aibă încredere în tine.

6. Nu ai un background profesional. Este recomandat ca în spatele tău să nu se vadă niciun peisaj care nu are legătură cu viaţa profesională, gen munte, mare, stradă etc. Ideea este să foloseşti o poză în care backgroundul este simplu şi neutru.

7. Porţi un tricou pe care scrie ceva. Încearcă să eviţi orice fel de mesaje în fotografie, păstreaz-o cât mai simplă. Nu este cazul să te îmbraci nici excesiv de rigid, alege o costumaţie casual, cât mai simplă şi elegantă.