Este ultima săptămână în care Iaşul e plin de studenţi şi, după cum se vede, va fi una în care veţi avea unde să mergeţi, indiferent dacă sunteţi sau nu băştinaşii urbei.

Astăzi, la ora 19.45, Clubul de Public Speaking şi Leadership „Toastmasters” organizează întâlnirea săptămânală cu tema „Crăciunul”. Lumea se adună în Corpul R al Universităţii „Al. I. Cuza”, în sala 502, iar după ora 20.oo accesul nu va mai fi permis. Participanţii pot veni fie cu discursuri pregătite de acasă, fie pot improviza pe loc. Mai multe detalii aici.

Mâine seară, amatorii de teatru de improvizaţie se vor putea delecta în compania trupei Idiot, la o cană de vin fiert, în cafeneaua Maideyi, la ora 19.00. Dacă sunteţi studenţi, biletul vă va costa 10 lei, iar, dacă nu, 13. Rezervări, la telefon 0749.382.554 sau direct în local. Mai multe detalii aici.

Joi, 19 decembrie, Asociaţia Moldavia organizează un concert caritabil de folk, la ora 19.00, în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor, sub numele „Fericirea din cutia de pantofi”. Intrarea se va face pe baza donaţiilor ce pot consta în jucării, alimente neperisabile, hăinuţe şi rechizite pentru copiii defavorizaţi. În schimb, la intrare, veţi primi ceai şi prăjituri. Vor cânta trupa Descântec, Moldavia Folk, Dacmira Cristea, Cătălin Tarhon, Ştefana Ganea, Ciprian Cotruţă, Marina Bostan, Corul Moldavia, Andu Kvasinski. Mai multe detalii aici.

Tot joi, pentru cei mai petrecăreţi dintre voi, ArtHouse Central pregăteşte o petrecere studenţească pe ritmuri electronice. Vor mixa DJ MaGnUm, DJ Lion, DJ Maxx Cryptonite şi DJ Irina Maxury. Petrecerea începe la ora 22.00. Mai multe detalii aici.

Vineri, în Maideyi, iubitorii de teatru vor putea viziona piesa „Gabriel„, în regia lui Beatrice Volbea, cu Dumitru Georgescu în rolul singurului personaj, Gabriel, un copil al străzii din Sighişoara. Reprezentaţia începe la ora 18.00, iar biletele vor costa 10 lei pentru studenţi şi 13 lei pentru restul lumii. Rezervări, la 0749.382.554. Mai multe detalii aici.

Tot vineri, la 22.00, în ArtHouse Central, va concerta Poetrip. Este vorba de o trupă de pop experimental cu versuri satirice. Intrarea va costa 15 lei. Mai multe detalii aici.

Dacă preferaţi ritmurile şi mişcările de Tango, clubul de dans Milonga Feliz dă o petrecere tematică în sala de conferinţe a Hotelului Zimbru (B-dul Chimiei, nr. 2), vineri, la ora 22.00. Tot ce trebuie să aduceţi sunt 15 lei, un cadou simbolic de pus sub brăduţ şi să respecţi codul vestimentar care presupune portul de roşu sau alb. Mai multe detalii aici.

În prima zi de weekend, Argo vă invită în parcarea Carrefour Felicia, între orele 15.00 şi 17.00, să donaţi câte o păturică, hrană sau produse de curăţenie pentru căţeii comunitari din padocurile de la Miroslava, Max Dog şi Paşcani. Mai multe detalii aici.

Tot în scop caritabil, în ArtHouse Central, la ora 19.00, se va juca piesa „Mălăieș în Călcăieș”, după o poveste de Ion Creangă. Din distribuție fac parte: Ada Lupu, Loredana Cosovanu, Tiberiu Enache, Alex Iurașcu, George Cocoș, Daniel Chirilă, Ioana Corban. Mișcare scenică: Beatrice Volbea. Biletul este 15 lei. O parte din fondurile strânse vor merge către familia Coșarcă, o familie din Iași formată din mamă și patru copii. Pentru informații și rezervări: rezervari@arthousecentral.ro. Mai multe detalii aici.

În fine, duminică va fi o zi plină pentru ieşeni. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, la restaurant Bavaria, se pregătește un atelier de gătit, la ora 10.00, unde micuţii se vor iniţia în arta culinară (ceea ce în studenţie le va folosi din greu) şi vor avea parte de multe surprize din partea lui Moş Crăciun. Mai multe detalii aici.

Tot duminică dimineaţă, la 10.30, în ArtHouse Central, copiii care nu vor dori să-şi încerce mâna la gătit vor avea parte de o petrecere numai pentru ei, unde vor putea face schimb de cadouri şi la sfârşit, vor putea vedea filmul „The flight before Christmas Carol”. Tot ce trebuie să aduceţi este câte un cadou pentru un alt copil. Mai multe detalii aici.

În acelaşi local, de la ora 22.00, iubitorii de remixuri cu tentă folclorică îl vor putea asculta pe Argatu’, originalul interpret de „underground folk”. Intrarea va costa 10 lei înainte de miezul nopţii şi 15 lei după această oră. Mai multe detalii aici.