Oamenii cu un intelect puternic au obiceiuri sănătoase. Ei își controlează emoțiile, gândurile și comportamentul, astfel încât ele să contribuie la succesul lor. Uită-te la aceste lucruri pe care oamenii puternici nu le fac și divino la rândul tău mai puternic.

1. Nu irosesc timp auto-compătimindu-se.

Oamenii tari nu pierd timpul plângându-se de situația în care se afla sau de modul în care alții i-au tratat. Ei își asumă responsabilitatea pentru propriul rol și conștientizează ca viața nu e ușoară sau dreaptă.

2. Nu își dăruiesc puterile.

Ei nu permit altora sa îi controleze și nu le dau putere asupra deciziilor proprii. Nu spun vorbe ca “Șefu` m-a făcut să mă simt prost”, pentru ca ei înțeleg că persoana lor este în control asupra propriilor emoții și ei decid asupra modului în care răspund.

3. Nu sunt timizi.

Cei puternici nu încearcă să evite provocările. Ba mai mult, le încurajează și sunt dispuși să fie flexibili. Ei înțeleg că schimbarea este inevitabilă și se încred în abilitățile lor de a se adapta.

4 Nu irosesc energie cu lucrurile pe care nu le pot controla.

Nu vei auzi o persoană cu un intelect puternic să se plângă de un bagaj pierdut în aeroport sau în trafic. Ei se vor axa pe lucrurile pe care le pot controla în propria viață. Recunosc că uneori singurul lucru pe care îl pot controla e atitudinea lor.

5 Nu încearcă să mulțumească pe toată lumea.

Cei tari au recunoscut că nu e nevoie să mulțumești pe toată lumea mereu. Nu le este frica să spună “Nu” sau sa ia cuvântul când este necesar. Se străduiesc sa fie amabili și plăcuți, dar se descurca cu cei pe care îi supară.

6 Nu iau decizii riscante sau prostești.

Afacerile prezintă riscuri calculate. Ei știu asta și își petrec timpul cântărind riscurile și beneficiile unei decizii importante și sunt pe deplin informați de potențialele necazuri pe care le pot provoca acțiunile lor.

7 Nu trăiesc în trecut.

Ei nu încearcă să răscolească trecutul și nu își doresc să fi făcut un anumit lucru în alt mod. Își acceptă trecutul și învață din el. Nu trăiesc din gloria zilelor trecute sau din experiențele proaste, ci trăiesc în prezent și plănuiesc viitorul.

8 Nu își repeta greșelile.

Oamenii puternici își asumă responsabilitatea pentru comportamentul lor și învață din greșelile făcute. Ca un rezultat, ei NU continuă să facă aceleași greșeli din nou. Trec mai departe și iau decizii mai bune în viitor.

9 Nu sunt invidioși de succesul altora.

Cei cu intelectul puternic pot aprecia și celebra succesul altora în viață. Nu sunt geloși și nu se simt trădați când alții îi depășesc. Ei admit ca succesul vine o data cu munca grea și sunt dispuși să muncească din greu pentru propria șansă la succes.

10 Nu renunța la primul eșec.

Ei nu vizualizează eșecurile ca pe niște motive pentru a renunța, ci folosesc aceasta cădere pentru oportunitatea de a crește și a se dezvolta. Vor continua, până vor reuși.

11 Nu le este frica de singurătate.

Pot tolera sa fie singuri și nu se tem de liniște. Nu le este frica să fie singuri cu propriile gânduri și pot folosi acest timp ca sa fie productivi. Le plac propria companie și nu sunt dependenți de compania altora.

12 Nu simt ca lumea le este datoare cu ceva.

Ei nu trăiesc cu ideea conform căreia alții trebuie să aibă grija să le fie lor bine sau ca lumea trebuie să le dea ceva. Caută oportunități și se bazează pe propriile lor merite.

13 Nu se așteaptă la rezultate imediate.

Indiferent că lucrează să-și îmbunătățească aspectul fizic sau clădesc o noua afacere, oamenii puternici nu se așteaptă la rezultate imediate. Își folosesc abilitățile și timpul în cel mai bun mod cu putința și înțeleg că adevăratele schimbări cer timp.

Peste oricâte lecții despre viață am da, cel mai important e să găsiți echilibrul între a face ceea ce simțiți, a fi conștienți de voi înșivă și a nu-i răni pe cei din jur! Și din acest echilibru rezultă și Puterea.

Găsiți-vă echilibrul și apoi iubirea de sine!

 

Adaptat după sursa nuaisacrezi.ro