96 Ore NonStop este un proiect de intervenţie socială care simulează dinamica unei structuri de consum, punând în cadru relaţia dintre consumator şi produsul consumat.

In perioada 18 – 21 aprilie, 45 de artisti din diverse domenii (arhitectura, design, teatru, muzica, foto-video, arte plastice) au creat timp de  96 ore încontinuu o platforma alternativa de expresie creativa prin Expozitii, Teatru, Ateliere, Concerte, Instalatii, Proiectii film, Dezbateri, SerateCocktail, Interventii Arhitecturale si de Design in spatiul interior al galeriilor Stefan cel Mare.

„Dialogul se realizeaza prin diverse medii si pune in discutie variate forme vizuale de consum prin metode creative, astfel actul artistic de compunere si descompunere a realitatii neavand scopul de a deturna sisteme existente ci de a crea spatii si evenimente alternative. Desi proiectul ar putea avea un caracter critic el nu doreste decat sa fondeze un teren neutru de consum creativ.” (sursa: comunicatul de presa)

Proiectul s-a bucurat inca din faza de idee de sustinerea lui Dan Perjovschi (cel mai cunoscut artist contemporan roman), care l-a sprijinit prin cateva desene menite sa ilustreze tema centrala.

Evenimentul dureaza 96 ore, iar organizatorii intentioneaza sa-l repete bianual, in aprilie si decembrie. Se doreste insa ca platforma creata sa ramana deschisa pe tot parcursul anului cu intentia de a fonda un teren potrivit pentru revitalizarea spatiului urban si a dialogului cu publicul, crearea unei platforme pentru a aduce impreuna creatori din toate domeniile, dar si stimularea spiritului critic.

96 ore NonStop este organizat de Clubul Creatorilor si coordonat de: Cozlac Andrei  (Foto-Video), Vlad Volf (Teatru), Titus Ivan (Arte Plastice), Ilie Honciuc (Muzica), Alexandru Sescioreanu (Arhitectura) si Otilia Chitic (Design).

 

Sursa: www.facebook.com/96OreNonStop/info