Ştim cu toţii că de multe ori femeile au obiceiul de a spune ceva când de fapt acele cuvinte semnifică cu totul altceva decât ai impresia la prima vedere. De aceea am făcut o listă cu cele mai uzuale cuvinte, expresii şi reacţii pe care le poate avea o femeie într-o conversaţie cu un bărbat şi semnificaţiile lor.

Bine: Cuvânt pe care o femeie îl foloseşte când vrea să încheie o cearta în care este sigură că ea are dreptate şi vrea să te facă să taci odată. Niciodată nu folosi cuvântul „bine” când te întreabă cum arată – dacă îl vei folosi, vei ajunge la ceartă de la început.

5 minute: asta înseamnă jumătate de oră. Este echivalentul acelor cinci minute până la terminarea meciului ca să poţi duce gunoiul. Aşa că nu comenta. Sunteţi chit.

Nimic: Asta înseamnă „Ceva” şi ar trebui să fii foarte atent. „Nimic” este cuvântul pe care o femeie îl foloseţte înainte să înceapă să te pună pe gânduri, să te înnebunească, să te aducă la disperare, să te facă să-ţi pierzi minţile când este supărată de ceva dar nu vrea să-ţi spună de ce. „Nimic” de obicei precede o ceartă care va dura „5 minute” şi se va sfârşi cu „Bine”

Fă cum vrei (cu sprâncenele ridicate): Asta este o provocare. Care va duce la următorul deznodământ: ea se supără pentru „Nimic” şi totul se va termina cu „Bine”. Şi mai înseamnă că în viitoarul apropiat vei fi în mare încurcătură.

Fă cum vrei (varianta fără sprâncene ridicate): Înseamnă „Fie. Cedez” sau „Fă ce vrei că oricum nu-mi pasă”. Dar după aceea va urma imediat un „Fă cum vrei cu sprâncene ridicate”, urmat de „Nimic” şi „Bine” şi va mai vorbi cu tine peste „5 minute” când se calmează.

Oftat tare: nu este un cuvânt, dar este o declaraţie non-verbala de cele mai multe ori prost înţeleasă de către bărbaţi. Oftatul ostentativ înseamnă că în acel moment crede că eţti un mare idiot, şi se întreabă de ce îşi mai pierde tipul cu tine cu tot felul de certuri inutile care duc la acel „Nimic”

Oftat încet: din nou, nu e un cuvânt, dar spune multe. Fii feriticit! Este semnul ca în sfârşit este mulţumită. Ce trebuie să faci în astfel de momente rare? Nu te mişca şi nu respiră. Dacă devine conştientă de simpla ta prezenţă s-ar putea să se enerveze din nou.

E OK: asta este unul dintre cele mai periculoase cuvinte pe care o femeie le poate spune. Înseamnă că are nevoie de mult timp ca să se gândească cum să ţi-o plătească pentru orice ai făcut ca s-o superi. De obicei este însoţit de „Bine” în strânsă legătură cu „Sprânceana ridicată”

Te ascult: Ţi se dă marea şansă ca ea să aibă bunăvoinţa de a te asculta. Îţi dă şansa să te scuzi pentru ceea ce ai făcut sau crede că ai făcut. Dar ai mare grijă cum îţi alegi cuvintele. Pentru că, de cele mai multe ori, oricât te-ai strădui, ai cele mai mari şanse să ajungi la „Bine. E OK”. Şi ştii deja ce va urma.

Merci: O femeie îţi mulţumeşte. Te rog. Nu leşina! Păstrează-ţi cumpătul şi spune doar: Cu plăcere.

Mulţumesc mult: E foarte diferit faţă de simplul mulţumesc şi nu e nici un motiv de bucurie. De obicei e spus pe un ton sec şi rece. Va urma oftatul ostentativ şi dacă ai proasta inspiraţie să mai adaugi un cuvânt, urmează „Nimic”-ul.

Acum că deţii aceste informaţii vitale credem că îţi va fi mult mai uşor să înţelegi femeile.

 

Sursa foto: yoda.ro