În perioada 6-7 martie, studenții Universității Tehnice vor concura la etapa locală a competiției inginerești European BEST Engineering Competition (EBEC)!

Vineri, 6 martie, competiția inginerească EBEC Iași debutează cu activitatea Show&Tell de la ora 17:00, în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, în sala de conferinţă Hurmuzescu. Activitatea reunește cei mai buni studenți ai facultăților de inginerie și le oferă oportunitatea de a-și promova proiectele personale.

EBEC este o competiție europeană cu structură piramidală: etapă locală, etapă națională/regională și etapă finală.
Evenimentul este împărțit în două secțiuni: Team Design și Case Study. Echipele, formate din câte 4 studenți, vor primi tematicile pentru fiecare secțiune și vor avea 4 ore la dispoziție pentru a veni cu cele mai inedite prototipuri și soluții.

<img title=”best” src=”https://neataiasi.ro/wp-content/uploads/2015/02/best.jpg” alt=”” width=”600″ height=”501″ />

Cele 2 secțiuni constau în:
Case Study – urmărește abilitățile de planificare și organizare ale studenților în rezolvarea unei probleme reale din viața de zi cu zi a societății, dezvoltând o soluție teoretică.
Team Design – urmărește abilitățile practice ale studenţilor, astfel încât provocarea constă în realizarea unui prototip din diferite materiale neconvenţionale care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate.

EBEC Iași reprezintă una dintre cele 86 de competiții locale, în urma cărora câștigătorii ajung la una din cele 15 etape regionale, iar ulterior la etapa Finală ce va avea loc anul acesta în Porto, Portugalia!

Hai și tu la competiția studenților ce dau startul inovației! Drumul spre Porto e mai scurt decât iți imaginezi!

###

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din 1989 asigură modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea şi schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 96 de Universităţi Tehnice din 33 de ţări europene.

Pentru înscriere şi mai multe informații în ceea ce privește EBEC Iași: www.ebec.bestis.ro