Agenţia guvernamentală australiană pentru promovarea turismului şi mediului de afaceri local, Tourism Australia, a scos la concurs şase locuri de muncă exclusiv pentru străini, informează ABC News. Mai mult, pentru „Cel mai bun loc de muncă din lume”, aşa cum se numeşte programul, pachetul salarial depăşeşte 77.000 de euro (100.000 de dolari australieni).

Pe lista locurilor de muncă disponibile se numără şi postul de paznic de parc într-o rezervaţie naturală, fotograf şi îngrijitor de animale sălbatice, toate fiind valabile pentru şase luni de zile. Astfel, potrivit sursei citate, candidatul ideal pentru unul dintre aceste posturi trebuie să fie străin, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, iar CV-ul şi-l poate aplica fie pe Facebook, fie pe Best Jobs, până pe 9 aprilie 2013. Cei care vor fi angajaţi urmează să fie anunţaţi în luna iunie, urmând să încheie contractul începând cu data de 1 august.

Totodată, reprezentantul Tourism Australia, Jane Whitehead, a precizat că aceste locuri de muncă au fost create pentru tinerii străini dornici de aventură şi de distracţie, dar şi pentru acumularea de experienţă. În 2012, astfel de angajaţi au contribuit cu 2.5 miliarde de dolari (aproximativ 2 miliarde euro) la economia Australiei.