Aveţi grijă unde mergeţi la XEROX. Sunt firme care fac angajări fictive de persoane, folosind copia cărţii de identitate fără ca acestea să ştie şi semnează totul în fals ca să deconteze bani. Este povestea unei femei din Constanţa, care acum este nevoită să plătească suma de 10.000 de lei.

Femeia spune că în primăvara anului 2012 s-a trezit cu conturile blocate de ANAF Constanţa pentru suma de peste 10.000 ron.

„Am cerut în scris, în luna mai 2012, defalcarea debitului, dar fără folos. De atunci am tot încercat să aflu natura debitului. Verbal, am primit o lista incompletă a debitelor (de bază ) şi am avut surpriza să aflu că am venituri realizate în cadrul mai multor firme”, a declarat femeia, care a precizat că unele firme nu mai funcţioneză.

Avocatul Iulian Urban spune că ceea ce i s-a întâmplat femeii este o fraudă şi îi şi explică mecanismele acesteia. „Acesta este cel mai nou mod de fraudă practicat în România. Cu copia cărţii de identitate, sunt firme care fac angajări fictive de persoane fără ca acestea să ştie, semnează totul în fals ca să deconteze bani, pentru care altfel ar plăti impozite statului român”, a spus avocatul Iulian Urban.

Singura soluţie pentru remedierea situaţiei este plângerea penală şi contestaţia în instanţă a actelor emise de Fisc.