Leacuri băbeşti pentru dureri
Durerile de cap încetează dacă îţi faci obiceiul de a te plimba dimineaţa cu picioarele goale prin iarba plină de rouă. Dacă vrei să-ţi treacă pe loc, îţi freci fruntea cu o jumătate de lămâie sau îţi pui pe frunte o compresă rece în timp ce la picioare faci o baie fierbinte. Pentru dureri localizate în diverse părţi ale corpului există şi alte remedii ciudate. De exemplu, dacă te doare în gat, poţi să-ţi înfăşori în jurul gâtului o şoseată purtată. Dacă te dor articulaţiile, oricare ar fi motivul, ori porţi o brăţară de cupru, ori îţi faci o cataplasmă cu urzici proaspete – înţeapă, dar ia durerea cu mâna, spun bătrânii.
În caz că ai dureri de spate tratamentul este mai complicat: aştepţi primăvara, şi la primul cântec al cucului te aşezi pe spate, pe pământ, şi te rostogoleşti de trei ori.Pentru durerile de ureche leacurile sunt mai la îndemână: ori îţi înfigi în ureche un căţel de usturoi, ori picuri puţină urină proaspătă. Dacă nu îţi convine niciuna din cele două, rogi pe cineva să-ţi sufle în ureche fum de ţigară.
Şi pentru sughiţ există o mulţime de posibilităţi. Dacă ai pe cineva în preajmă îl rogi să te mintă sau să te sperie. Dacă ai şi nişte apă la îndemână va trebui să o bei în timp ce cineva te ţine de urechi. Eşti singură acasă? Nicio problemă, cealaltă opţiune este să bei apă stând cu capul în jos.
Pe strămoşi îi supăra şi acneea, iar leacul lor consta în spălarea feţei cu urină sau cu apă de ploaie strânsă în ciotul unui copac. Pentru un furuncul, leacul necesită un cadavru. Mai întâi îţi pui pe locul afectat o compresă din material textil, apoi aceeaşi compresă o pui în sicriu alături de cadavru. Se spune că furunculul se mută astfel de la omul viu la cel mort.
Un alt remediu dezgustător se referă la herpes. Bunicii noştri nu îl tratau cu unguente antivirale şi nici măcar cu pastă de dinţi. Cel mai sigur leac era ceara din ureche, cu care se ungea buza.
Cartofii sunt utili şi dacă transpiri foarte mult. Ajunge să-ţi freci zona axilara sau talpile cu felii de cartof crud. Dacă te-ai tăiat sau te-ai lovit şi rana sângerează, bătrânii spun că e bine să o acoperi cu pânză de păianjen, care opreşte hemoragiile şi calmează durerea.
Pentru arsuri, există mai multe posibilităţi: acoperi rana cu ou crud bătut, o freci cu ceapă sau dacă arsura e la un deget, îl pui imediat pe lobul urechii şi durerea trece.
Sursa: Unica.ro