Pe cat de bine se vand smartphone-urile cu sistem de operare Android, pe atat dezvoltatorii de aplicatii mobile se intrec sa scoata pe piata servicii contra cost menite sa simplifice viata utilizatorilor. Totusi, daca cele mai multe aplicatii pentru Android au un pret in jur de 10-15 dolari, altele ajung si pana la 150 si chiar 200 de dolari.

Iata care sunt si ce fac cele mai scumpe aplicatii pentru Android!

1. Vuvuzela World Cup Horn Plus – 200 de dolari
Daca mai tineti minte, la Cupa Mondiala FIFA 2010, vuvuzela, un fel de trompeta din plastic populara in Africa de Sud, a rasunat pe strazile din intreaga lume. Dezvoltatorii au creat o aplicatie in numele acestui instrument bizar.

Atunci cand scuturi telefonul, vuvuzela incepe sa urle, iar daca mai scuturi telefonul o data, sunetul se opreste. Aplicatia mai poate fi folosita atunci cand urmaresti un meci, cand, la atingerea ecranului, un comentator sportiv incepe sa urle de bucurie.

Merita banii?

2. Most Expensive Play App – 200 de dolari
Pentru 200 de dolari te-ai astepta ca o aplicatie pentru mobil sa te ajute sa faci ceva mai simplu, sa-ti ofere ceva util. Dar uite ca nu e asa. Most Expensive App nu face nimic, ci numai iti ia 200 de dolari.

3. Got Cash? – 200 de dolari
Tot pentru naivi a fost creata si aplicatia “Got Cash?”, care nu face nimic altceva decat exista.

4. Unbound Medicine – 160 de dolari
Probabil ca dezvoltatorii acestei aplicatii s-au gandit ca le va fi utila medicilor, insa ne este greu sa credem ca un medic s-ar apuca sa butoneze telefonul doar pentru a-si reimprospata cunostintele de anatomie. Unbound Medicine nu e o aplicatie rea pentru cei care aspira pentru un loc la Facultatea de Medicina, dar atat.

5. Im’ rich! (White Diamond) – 130 de dolari
Pentru creduli a aparut aplicatia “Im Rich! (White Diamond), despre care dezvoltatorii au spus din start ca nu face nimic. Totusi, unii o cumpara. Chiar merita 130 de dolari?