CES 2013 s-a incheiat insa tehnologiile prezentate acolo inca fac si vor face valva pentru multa vreme. Televizoare gigante si aparate foto impresionante, cam acestea au fost in centrul atentiei, insa noi o sa ne orientam spre cele mai cool aparitii, spre cele ce ne fac sa credem ca traim intr-o lume science fiction.

 

LegoLego Mindstorms EV3

Va amintiti cand va jucati cu Lego și va doreati atat de mult ca robotul facut de voi sa functioneze ca atare ? Cu Mindstorms EV3, ele devin reale. Copii dumneavoastra vor invata niste elemente de baza din programare cu care vor putea transforma jucaria intr-un mic monstru ce v-a prelua total controlul casei tale.

 

 

 

 

lenardoLeonar3Do

Multe companii au sarit pe tendința de imprimare 3D, dar Leonar3Do este una dintre puținele firme care se adresează modului de crea un produs pentru imprimare 3D, în primul rând. Cu un software și cu unele instrumente, oricine poate învăța să sculpteze si modeleze, și de a crea un design printabil la imprimante 3D, fără a învăța un cod unic de programare. Practic, dacă știi cum să folosești un stilou, puteți face o carcasa pentru iPhone și sa o si fabrici singur.

 

 

 

Wireless-powerQi wireless

E 2013. De ce avem în continuare nevoie pentru a transporta cinci cabluri diferite de fiecare dată când mergem într-o călătorie de afaceri? Cu tehnologia wireless Qi, telefoanele mobile, computerele si tabletele se vor incarca wireless fara a fi necesara conectarea unor cabluri. Pur și simplu plasati tableta pe un pad de incarcare și urmăriți cum nivelul bateriei trece de la roșu la verde. Aceasta este o teghnologie pe care o putem imbratisa cu siguranta si care va seta un nou standard in tehnologia mobilă.

 

 

 

 

Sifteo-cubeSifteo Cuburi

Proliferarea dispozitivelor de jocuri cat și de platforme pentru acestea este mare, dar acestea distrag de de la ideea generala a jocurilor, aceea de a aduce oamenii împreună să se distreze cu ele . Cuburile Sifteo aduc interactivitatea inapoi, permițând mai multor persoane să se joace împreună pe un sistem modular de jocuri – care ocupa un spatiu foarte mic pe hard disk. Sunt, de asemenea, perfecte pentru copii deoarece perfecționeaza logica lor cat și competența de a realiza un puzzle.

 

 

 

DisplairDisplair

Unul dintre cele mai bune dar si cele mai rele lucruri la CES este că ai prea multe de vazut si un timp mult prea scurt pentru a vedea.
In general locul este impanzit de noi tehnologii pe care le vom vedea peste cativa ani si pe rafturile magazinelor.

Asa ca ne indreptam atentia spre Displair care nu este decat un display facut din nimic altceva decat o ceata pe care se proiecteaza imaginea. Si nu e doar un concept, aceste functioneaza si ghici ce, il poti inchiria pentru o suma modica de $1.000 pe zi.
Daca e sa ne uitam la pretul de inchiriere ne gandim ca pentru a cumpara asa ceva trebuie sa fii probabil un print ce locuieste in Dubai pe propria insula, cu un tigru ca animal de companie si lucruri de genul asta. Oricum, ideea e ca tu te vei putea juca Fruit Ninja pe un ecran ce e facut doar dintr-o ceata si cred ca nimic alceva nu mai conteaza in cazul asta.