1. Fiecare om are o amprenta unica a limbii. Precum amprenta mainii, limba este un organ unic a carui textura si forma difera de la om la om.

2. Corpul tau este mai inalt dimineata decat seara. Corpul uman se mareste cu un centimetru si jumatate dimineata, datorita fluidelor dintre discuri, care se “incarca” in timp ce dormim. De-a lungul zilei, nivelul fluidelor scade, pe masura ce discurile se comprima, astfel incat corpul pierde inaltimea suplimentara.

10 lucruri inedite pe care sigur nu le stiai despre sarcina si nastere

3. Piciorul are cea mai groasa piele din intregul corp. Pielea talpilor si a mainilor are 4 milimetri de grosime, fiind cea mai groasa de pe intregul corp omenesc.

4. Ochiul sta pe o mica pernita de grasime care are capacitatea de a se deforma la cea mai mica presiune.

5. Imperneabilitatea pielii. Pielea nostra este nu absorbe apa.

6. Pozitia corpului iti afecteaza memoria. Inainte sa-ti ameninti sotul pentru ca a uitat data casatoriei, asigura-te ca sta intr-o pozitie similara celei in care s-a produs evenimentul. Un articol aparut in publicatia Cognition sustine ca episoadele din trecut sunt mai usor amintite atunci cand ai o pozitie similara celei in care te aflai in timp ce se intampla evenimentul.

7. Blonzii au mai mult par. Culoarea parului determina cat de densa este podoaba capilara. Omul are in medie 100.000 de unitati foliculare, capabile sa produca 20 de fire de par de-a lungul vietii individului. Blonzii (si blondele) au in medie 146.000 de unitati foliculare, in vreme ce brunetii au in medie cam 110.000. Satenii au in medie 100.000, iar roscatii cel mai putin dens par – 86.000.

8. Unghiile cresc cu 4 mm pe luna si se regenereaza complet intre 4 si 6 luni. Acestea cresc mai repede vara si la mana dreapta (in cazul dreptacilor).

9. Corpul nostru poate produce aspirina. Daca mananci fructe si legume, ti-ai putea ajuta corpul sa fabrice aspirina. Descoperirea, publicata in Journal of Agriculture and Food Chemistry, indica faptul ca subiectii care au primit acid benzoic, o substanta naturala intalnita in fructe si legume, si-au putut produce propiul acid salicilic, componenta principala a aspirinei, cea care confera proprietati antiinflamatorii si analgezice banalei pastile.

10. Oamenii stralucesc in intuneric. Camere ultra-sensibile au captat micile cantitati de lumina emise de corpul uman. Cercetatorii japonezi au dat publicitatii imaginile uimitoare cu corpurile care „stralucesc” – ei au numit acest fenomen „bioluminescenta”.