O ciorba usoara fara carne.

Ingrediente:

  • 400g fasole pastai conservata ( bineinteles ca puteti folosi si fasole proaspata )
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei , 1 rosie ( eu le-am inlocuit cu varianta conservata impreuna cu leustean )
  • 250 ml bors
  • sare, putin ulei
  • 2 oua ( optional )

Morcovii si patrunjelul le curatam si le dam pe razatoare. Le calim in putin ulei si adaugam fasolea scursa de apa si rupta bucati. Adaugam 2 litri de apa, rosia si ardeiul felii si lasam sa fiarba.  Cand fasolea este fiarta adaugam sarea si borsul dupa ce in prealabil a dat intr-un clocot.

Ouale le batem bine si le adaugam la ciorba amestecand mereu, obtinand astfel “zdrentele”.

Servim cu ardei iute si smantana.

Daca tineti post puteti renunta la oua.