O ciorba usoara fara carne.
Ingrediente:
- 400g fasole pastai conservata ( bineinteles ca puteti folosi si fasole proaspata )
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei , 1 rosie ( eu le-am inlocuit cu varianta conservata impreuna cu leustean )
- 250 ml bors
- sare, putin ulei
- 2 oua ( optional )
Morcovii si patrunjelul le curatam si le dam pe razatoare. Le calim in putin ulei si adaugam fasolea scursa de apa si rupta bucati. Adaugam 2 litri de apa, rosia si ardeiul felii si lasam sa fiarba. Cand fasolea este fiarta adaugam sarea si borsul dupa ce in prealabil a dat intr-un clocot.
Ouale le batem bine si le adaugam la ciorba amestecand mereu, obtinand astfel “zdrentele”.
Servim cu ardei iute si smantana.
Daca tineti post puteti renunta la oua.