Dulci si zemoase, mandarinele contin o lista impresionanta de nutrienti esentiali vitamine, minerale si antioxidanti, necesari unei stari de sanatate depline. Principalele beneficii ale mandarinelor sunt

– Mentinerea greutatii corporale. Cu doar 53 de calorii pentru fiecare 100 de g consumate, mandarinele sunt alimente excelente pentru reducerea greutatii si mentinerea unui numar optim de kilograme.
– Protectia impotriva imbolnavirii. Mandarinele sunt surse pretioase de flavonoizi, precum naringenina, naringina, hesperetina, vitamina A, caroteni, xantina si luteina, antioxidanti eficienti in prevenirea imbolnavirii organismului. Cantitatea lor o depaseste pe cea regasita in portocale.
Intarirea sistemului imunitar. Ca orice fruct din familia citricelor, mandarinele contin din plin vitamina C, avand actiune antivirala si anticancerigena. Nutrientul este necesar sintezei colagenului in corp, ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor, previne instalarea bolilor neurovegetative si participa la absobtia fierului in corp.
– Mentinerea sanatatii tractului digestiv. Fibrele solubile si insolubile din mandarine (hemiceluloza, pectina etc.) previn acumularea colesterolului in intestine si ajuta la eliminarea completa a reziduurilor alimentare din corp.

 

Sursa: sfatulmedicului.ro