Un scandal de mare proporţii s-a iscat la Iaşi, atunci când cetăţenii au sesiyat marcaje pe unii dintre copacii oraşului. Protestul este unul paşnic, dar vehement, cetăţenii cer ca opinia lor să fie consultată atunci când vine vorba de modificări în spaţiul verde al Iaşului. Acest protest este un strigăt după ajutor, al copacilor din copou, care nu mai poate fi ignorat şi care se pare că a ajuns şi la Cluj.

Clujul solidar cu Iasul

Zeci de mii de tineri adunaţi pe Cluj Arena pentru concertul Forza Zu l-au huiduit în cor şi au cerut demisia primarului de Iaşi, PSD-istul Gheorghe Nichita.
Unul dintre animatorii postului de radio, ieşeanul Daniel Buzdugan, a vorbit pe scenă despre masacrul ecologic pregătit de şefii Primăriei Iaşi în Copou, una dintre cele mai frumoase zone verzi ale României.
Angajaţii primăriei au marcat pe ascuns pentru tăiere peste 500 de arbori sănătoşi din parcurile Copou şi Expoziţiei, iar edilii refuză să dea explicaţii pertinente despre scopul acestei acţiuni.
Animatorul a îndemnat audienţa să-şi manifeste părerea despre „cei care conduc Iaşul şi vor să taie copacii”. Tinerii au răspuns cu un cor uriaş de huiduieli şi au strigat „Demisia!”. „Domnule primar, opriţi crima!”, a îndemnat ulterior Daniel Buzdugan.
La Iaşi, societatea civilă şi intelectuali de calibru au luat, de asemenea, atitudine, împotriva proiectului care ar putea să ascundă interese imobilare ale unor oameni de afaceri apropiaţi de primărie.
Pe de altă parte, primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita, le pune etichete de „cretini”, „bolnavi mintal”, „isterici” şi „ciudaţi” ieşenilor care se arată revoltaţi de planul masacrului ecologic.

Sursa: m.adevarul.ro