1. -Trezeşte-te împreună cu Soarele şi fă-ţi rugăciunea. Roagă-te singur. Roagă-te des. Marele Spirit te va asculta, trebuie doar să-i vorbeşti.
 2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranţa, Înşelătoria, Mânia, Invidia/Gelozia şi Lăcomia izvorăsc din înstrăinarea de Suflet. Roagă-te ca şi ei să-şi găsească îndrumare.
 3. Căută-te pe tine, prin tine. Nu lăsa ca alţii să-ţi impună pe ce cale să mergi. Este calea ta. Alţii pot să meargă, eventual, alături de tine, însă nimeni altcineva nu poate să trăiască viaţa ta.
 4. Poartă-te cu oaspeţii care îţi intră în casă cu multă consideraţie. Serveşte-le mâncarea cea mai bună, dă-le patul cel mai confortabil şi onorează-i cu bunăvoinţă şi respect.
 5. Nu fura ceea ce nu este al tău, nici de la altă persoană, nici de la comunitate, nici din natură. Dacă nu ţi-a fost oferit sau dacă nu ai muncit pentru el, atunci nu-ţi aparţine.
 6. Respectă toate lucrurile care se află pe acest pământ – toţi oamenii, fiinţele, plantele.
 7. Onorează gândurile, dorinţele şi cuvintele oamenilor cu care intri în contact. Niciodată să nu întrerupi pe altul care vorbeşte, nici să nu râzi de el şi nici să nu îi copiezi comportamentul în batjocură. Permite fiecărui om dreptul la exprimare personală.
 8. Nu vorbi niciodată de rău pe alţii. Energia răutăţii pe care o emiţi către Univers se va întoarce înapoi la tine, multiplicată.
 9. Toţi oamenii fac greşeli şi toate greşelile pot fi iertate.
 10. Gândurile rele produc îmbolnăvirea minţii, a trupului şi a spiritului. Practică optimismul.
 11. Natura nu este aici pentru noi, ci este parte din noi. Toţi facem parte din Familia Planetară.
 12. Copiii sunt seminţele viitorului nostru. Plantează iubirea în inimile lor şi udă această iubire cu înţelepciunea şi lecţiile vieţii. Copiii au nevoie de spaţiu ca să crească, asigură-le acest spaţiu.
 13. Evită să răneşti inimile altora, fii conştient că otrava durerii lui se va întoarce înapoi la tine.
 14. Fii cinstit întotdeauna. Corectitudinea este un test de voinţă în acest Univers.
 15. Păstrează-te echilibrat. Sinele tău mental, sinele tău spiritual, sinele tău emoţional, sinele tău fizic încearcă să le păstrezi puternice, pure şi sănătoase. Activitatea fizică dă forţă minţii. Bogăţia spirituală vindecă problemele emoţionale.
 16. Ia decizii conştiente, legate de cine intenţionezi să fii şi cum intenţionezi să reacţionezi. Asumă-ţi responsabilitatea pentru propriile acţiuni.
 17. Respectă spaţiul personal al celorlalţi. Nu te atinge de proprietatea altora, în special de obiectele de cult religios. Aşa ceva este interzis.
 18. Fii cinstit întâi cu tine însuţi. Nu poţi să îngrijeşti sau să ajuţi pe altul, dacă mai întâi nu te îngrijeşti şi te ajuţi pe tine însuţi.
 19. Respectă alte credinţe religioase. Nu impune credinţa ta altora.
 20. Împarte din ceea ce ai. Participă la lucrul de caritate.