Eco-Rom Ambalaje își continuă demersurile de a susține tinerii specialişti în domeniul arhitecturii şi designului și de a oferi administraţiilor locale o zonă atractivă și utilă pentru comunitate și cu un impact minim asupra spaţiului natural.  Cum?

Printr-un concurs de design pentru crearea unei „zone eco wi-fi” adresat tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani, studenţi, proaspăt absolvenţi sau practicieni în domeniul arhitecturii sau designului, concurs  organizat de Eco-Rom Ambalaje, cu premii în valoare totală de 2.500 de euro, valabil până pe 30 noiembrie.

Zona eco wi-fi se doreşte a fi un spaţiu inedit de relaxare, cu elemente realizate din materiale reciclate, cu o zonă high tech, unde trecătorii îşi pot încărca telefonul, laptopul sau tableta prin intermediul instalaţiilor cu celule fotovoltaice şi unde pot avea acces gratuit la internet. În plus, această zonă trebuie să evidenţieze importanţa colectării separate şi a reciclării deşeurilor de ambalaje prin prezenţa mesajelor eco şi a spaţiilor special amenajate pentru separarea deşeurilor.

Proiectele înscrise trebuie să exceleze prin calităţile lor estetice, dar şi să respecte cerinţele funcţionale şi de buget, astfel încât să ofere o soluţie durabilă, uşor de adaptat şi implementat în cât mai multe zone din ţară, chiar de către tinerii arhitecţi care le-au propus.

Câştigătorul marelui premiu va primi 1.500 de euro şi şansa de a transforma în realitate propriul proiect de amenajare, iar participanţii clasaţi pe locurile II şi III vor câştiga 700 şi respectiv 300 de euro.

Zona eco wi-fi va fi amenajată în oraşul câştigător al competiţiei Oraşul Reciclării din 2014, organizată tot de Eco-Rom Ambalaje. Anul acesta, prima ediţie a acestei competiţii a fost câştigată de municipiul Tulcea.

Pentru regulamentul concursului, alte informaţii suplimentare despre competiţie, precum şi realizarea înscrierilor în concurs, cei interesaţi pot accesa www.ColecteazaSelectiv.ro în perioada 5 – 30 noiembrie 2013.

 

Sursa: www.ColecteazaSelectiv.ro