Toamna este un anotimp al începutului, fiind vremea unui nou an școlar, unui nou început de an universitar, precum și sezonul în care vacanțele lungi sau scurte, plănuite sau inopinate, lasă locul altor activități. Este anotimpul în care începe stagiunea la operă și în care studenții revin timizi în orașul studenției lor, tânjind după aventurile verii proaspăt trecute. Toamna este și anotimpul în care poți participa la conferințe consacrate. Dacă pe harta evenimentelor IT din această toamnă ai trecut Design Jam, CodeCamp sau DefCamp, atunci este timpul să adaugi și prima conferință dedicată limbajului Python din România, Conference.py, ce se va desfășura în Iași, pe data de 18 octombrie.

Conference.py propune o zi întreagă de prezentări tehnice, venite din partea unor speakeri implicați în proiecte open source de anvergură, cu subiecte ce vor purta participanții prin cloud computing folosind Python, in(tro)ducere în metaclase și sisteme de fișiere bazate pe Git, cuvintele cheie ale evenimentului fiind open-source și bineînțeles, Python.

Organizatorii evenimentului doresc ca această conferință să rezoneze cu publicul pasionat de IT din Iași și nu numai, astfel încât prin ea să reușească să formeze un mediu propice dezvoltării comunității iubitorilor de Python și pasionaților de tehnologie din România. Prin subiecte interesate, ancorate în lumea open source, doresc să deschidă totodată și apetitul persoanelor tinere, dornice de învățarea unor lucruri noi, cât și a celor cu experiență în dezvoltarea de software, ce vor să afle ultimele noutăți din lumea Python.

SPEAKERI:  Alessandro Pilotti, Ionel Cristian Mărieș, Gabriel Samfira, Vlad Temian, Alex Morega

 

Mai multe detalii despre conferința RoPython puteți afla pe: http://conference.ropython.org/#venue