Este aproape prea tabu să discutam despre femeile însărcinate și marijuana, însă femeile însărcinate inn Jamaica folosesc marijuana pentru a elimina senzația de greață, precum și pentru a diminua stresul și depresia , de multe ori sub forma unui ceai sau tonic.
La sfarsitul anilor 1960 , student Melanie Dreher a fost ales de către profesorii ei pentru a efectua un studiu etnografic pe utilizarea de marijuana în Jamaica pentru a observa și de a documenta utilizarea acesteia și consecințele acesteia in randul femeilor gravide. Dreher a studiat 24 de copii Jamaicani expuși la marijuana prenatal și 20 de sugari care nu au fost expuși. Munca ei a evoluat în cartea ”Femei și Cannabis : Medicina, Stiința si Sociologie”, în care a inclus o parte din studiile de teren .
În Jamaica, Dreher a constatat o cultură care tolerează consumul de marijuana și consideră că utilizarea sa este spirituală. Pentru a analiza impactul plantei atunci când este utilizată în timpul sarcinii, ea a predat rapoarte folosind Scala Brazelton, pentru evaluarea comportamentală neonatală, test extrem de recunoscut, care evaluează comportamentul. S-au putut identifica punctele forte ale copilului , reacții de adaptare și de posibile vulnerabilități. Cercetatorii au continuat să evalueze copiii din studiu până la 5 ani. Rezultatele au aratat că nu există nici un impact negativ asupra copiilor, dimpotrivă păreau să exceleze .
O mulțime de oameni nu au fost încântați de aceste rezultate, în special finanțatorii ei, Institutul National pentru Abuzul de droguri. Ei nu au mai dorit să finanțeze studiul și nu au dorit ca rezultatele sale să fie publicate. „A fost clar că NIDA nu a fost interesat în a continua să finanțeze un studiu care nu au produs rezultate pozitive pentru substanța pe care încercau să o dezică. Mi sa spus să renunț la studiu, astfel am ratat o oportunitate de a urma studiului prin adolescență și la vârsta adultă ” spune Dreher, acum, decan de asistenta medicala de la Universitatea Rush cu grade in asistenta medicala, antropologie și filosofie, plus un doctorat în antropologie de la Universitatea Columbia. Dreher nu au avut experiență cu marijuana înainte de a face studiul în Jamaica.
Cercetătoarea totuși spune că înțelege de ce medici se eschivează să publice oficial studiile legate de marijuana în spațiul medical alopat, nu vor să își piardă credibilitatea profesională. Având în vedere faptul că, chiar dacă este ilegală, consumul de marijuana este perpetuu și constant, este imporatant ca măcar la nivel neoficial să fim informați de efectele sale. Până acum se pare ca, cel puțin în sarcină, planta nu are efecte negative. Diferitele moduri de a o utiliza și efectele benefice sunt bine cunoscute în medicina alternativă, agricultura biodinamică, etc.
Echilibrul să dăinuie în toate!
Sursa: http://altering-perspectives.com