Movul este o culoare regală şi totodată un pigment care se găseşte în alimentele puternic antioxidante. Consumul intensiv de alimente închise la culoare, care conţin un puternic antioxidant natural, resveratrolul, este foarte răspândit printre oamenii care doresc să își păstreze vitalitatea. Alimentele „negre” sau mov sunt foarte bogate în luteină, flavonoide, vitamine, minerale, fibre şi substanţe care activează metabolismul şi viaţa celulară şi sunt un adevărat miracol pentru sănătate. Nutrienţii din legumele şi fructele mov scad nivelul colesterolului, stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţesc digestia şi absorbţia de calciu, luptă împotriva inflamaţiilor şi reduc dezvoltarea tumorilor canceroase.
Alimentele mov:
– Corcoduse negre;
– Struguri negri – cu tot cu coajă, coaja este cea mai bogată în vitamine și antioxidanți;
– Prunele închise la culoare;
– Dude negre;
– Mure, fragi;
– Fasole neagră;
– Linte;
– Varza roșie;
– Merele violet;
– Ceapa roșie;
– Vinete;
– Busuioc;
– Levanțică;
– Salvie
– Conopidă mov
– Smochine

Astfel, aceste alimente intervin în: Încetinirea îmbătrânirii, vitalizare, memorie, protecția aparatului cardiovascular, prevenind ateroscleroza, accidentele vasculare, infacrctele, creșterea tensiunii arteriale (HTA – hipertensiune arterială), ajuta la prevenirea formării pietrelor sau nisipului la rinichi, precum și la eliminarea acestora, aceste alimente conțin antioxidanți puternici și factori anticancer, sporește fertilitatea, detoxifică și întareste ficatul, crește rezistența organismului la infecții, întărind imunitatea, previne apariția cariilor și a altor patologii dentare, precum și apariția cancerului oral, aceste alimente sunt ideale în diete, ajutând atât la eliminarea depozitelor de grasimi, cât și la eliminarea celulitei, stimularea vederii, prevenirea căderii părului și ruperii unghiilor, prevenirea durerilor de cap etc.
Echilibrul să dăinuie în toate!

Sursa: healthy.kudika.ro