Cercetătorii sunt, la fel ca noi toţi, oameni în căutarea unor mai bune soluţii sau răspunsuri. Fireşte, ei fac asta mai bine ca noi, mai precis, poate cu un scop mai înalt şi cu o mai mare acurateţe.

În continuare, îți oferim câteva ponturi despre modalități de a câștiga mai mulți bani pe eBay:

 Cum să câştigi mai mulţi bani pe eBay?

Gillian Ku, profesor la London Business School, studiază fenomenul licitaţiilor, iar de la invenția eBay, cercetarea în domeniu a devenit mult facilitată.

Astfel, după mai mulţi ani de studii, Ku şi colegii săi au ajuns la concluzia că licitaţiile care pornesc de la preţuri mici se încheie cu preţuri mai mari decât ne-am aştepta.

De ce are loc acest fenomen?

Pentru început, preţurile de pornire care sunt mici reduc barierele şi îi tentează chiar şi pe cei care doar îşi propuseseră să vadă „ce se mai vinde pe internet”, neadresându-se doar unui segment de nişă. Traficul crescut este cel care generează preţuri finale mai mari pe măsură ce din ce în ce mai mulţi cumpărători licitează unii împotriva altora. Un rol importat îl au aici forţele psihologice, precum presiunea pe care o simte cel care licitează.

De asemenea, preţurile mici de pornire îi determină pe participanţii la licitaţie să investească timp şi energie.

În plus, numărul mare de oameni care licitează adună şi mai mulţi oameni interesaţi. De ce? Pentru că atunci când vezi două obiecte care te interesează şi care au preţurile la fel, tinzi să îl alegi pe cel pentru care licitează mai multă lume, fiindcă interesul alocat de ceilalţi produsului sugerează că el ar avea o valoare mai mare.

 

Sursa: descopera.ro