Renunţi la un moment dat la cura de slăbire pe care o urmezi pentru că ţi se pare că-ţi ocupă prea mult timp? Învaţă câteva trucuri ca să slăbeşti fără bătăi de cap, doar fiind mai organizată!

Curele de slăbire şi calcularea caloriilor sunt o pierdere de timp atunci când îţi consumă prea multă energie. Dacă eşti conştientă din start că nu vei fi în stare să urmezi un regim alimentar pe termen lung, înseamnă că nici nu mai are rost să te legi la cap cu aceste reguli. Te regăseşti adesea în această situaţie şi ţi se pare foarte complicat să slăbeşti urmând regulile stricte ale diverselor diete celebre? Este de preferat să nu te chinui, ci să schimbi treptat alimentaţia pentru a te bucura pentru toată viaţa de sănătate şi de o siluetă de invidiat.

Cel mai important lucru care te va ajuta să slăbeşti este organizarea şi planificarea anticipată a meselor. Cu cât mai simple şi diverse, cu atât te vei bucura de complexitatea gustului din farfurie. Nu trebuie să calculezi calorii şi nici să te infometezi, ci doar să te organizezi şi să-ţi schimbi modul de a te alimenta. Renunţarea la dulciurile din comerţ nu-ţi va aduce numai o siluetă de invidiat, ci te va feri şi de boli grave, aşa că nu trebuie să priveşti acest lucru ca o povară.

poza-310

Iată cât de uşor poţi să slăbeşti dacă te organizezi puţin şi recurgi la soluţii practice:

1. Fă-ţi un plan în mare în weekend în legătură cu meniul pe care-l vei avea în cursul săptămânii
Notează pe lista de cumpărături toate alimentele de care ai nevoie pentru săptămâna următoare şi cumpără-le doar pe acestea. Alege o diversitate de legume, frunze verzi, cereale integrale, leguminoase, rădăcinoase.

2. Nu cumpăra şi nu păstra în casă dulciuri
Nu le vei avea la îndemână, eliminând astfel riscul de a le consuma. Dacă ai poftă de un iaurt cu fructe, mai bine amestecă iaurt simplu cu fructe congelate.

3. Nu exagera cu fructele!
Două sau trei fructe pe zi sunt suficiente pentru un plus de vitamine, deoarece şi aceste conţin zaharuri. Înainte să faci cumpărăturile, gândeşte-te că ai nevoie de 2-3 fructe pe zi şi că este de preferat să fie diversificate, însă fără să le cumperi în cantităţi mari.

images (2)4. Ţine o salată mare mereu la îndemână în frigider
După ce te-ai întors de la cumpărături, spală o parte din legume şi taie-le într-un bol, fără a le adăuga sos. Păstrează bolul în frigider, acoperit cu folie alimentară şi vei avea mereu la îndemână salată proaspătă.

 

5. Găteşte săptămânal câte o supă sau ciorbă
Supele sau ciorbele de legume constituie o opţiune bună pentru orice masă din zi. În plus, va fi gata preparată pentru situaţiile în care eşti obosită sau pe fugă.

6. Cumpără alimente pe care să le ai la îndemână pentru micul dejun
Optează pentru proteine de calitate şi carbohidraţi complecşi la masa de dimineaţă pentru a menţine senzaţia de saţietate o perioadă mai lungă de timp. Notează-ţi pe o hârtie combinaţiile pentru micul dejun şi adaugă altele pe măsură ce le descoperi, astfel că te vei obişnui în timp să cauţi exact alimentele care trebuie.

7. Ca să eviţi sosurile pentru salate din comerţ, păstrează un borcan cu dressing făcut de tine în frigider
Uleiul de măsline, zeama de lămâie, plantele aromatice şi condimentele sunt ingredientele cele mai potrivite pentru un dressing. Amestecă-le, pune sosul într-un borcan la frigider şi va fi la îndemână când ai nevoie de el.

8. Renunţă la pâinea din făină albă rafinată
Înlocuieşte-o cu cea din făină integrală şi doar când este nevoie. Evită să mănânci pâine la fiecare masă şi în cantităţi mari.