Cercetătorii sunt, la fel ca noi toţi, oameni în căutarea unor mai bune soluţii sau răspunsuri. Fireşte, ei fac asta mai bine ca noi, mai precis, poate cu un scop mai înalt şi cu o mai mare acurateţe.

Doamnele și domnișoarele, cu precădere, vor vrea să afle care este secretul de -ți potoli pofta de mâncare. Ei bine, iată ce ne spun oamenii de știință.

Cum să mănânci mai puţin

Gândiţi-vă la bomboanele M&M. Imaginaţi-vă sunetul pe care îl produc ele în pungă când o trântiţi pe masă, apoi cum luaţi una (o mână întreagă) şi o gustaţi aşteptând să i se topească crusta dulceagă şi să ajungeţi la ciocolată.

Acum suntem siguri că vă lasă gura apă şi că v-ar plăcea foarte mult să aveţi o pungă de bomboane la dumneavoastră. Ştim că oamenii, mai ales cei care ţin dietă, evită să se gândească la anumite alimente, pentru a nu li se face poftă, însă specialiştii susţin că nu ar trebui să facem asta.

Potrivit cercetătorului Carey Morewedge simplul fapt de a ne imagina toate în detalii că devorăm un tort de ciocolată sau o pungă de M&M sau orice alt aliment care ne place, ne poate face să mâncăm mai puţin.

Mai exact, după o lungă de perioadă de cercetare, oamenii de ştiinţă coordonaţi de Morewedge au ajuns la concluzia că imaginându-ne în repetate rânduri că mâncăm ne scădem dorinţa de a mai face asta.

În timpul studiului, oamenii de ştiinţă i-au rugat pe participanţi să îşi imagineze în repetate rânduri că fac anumite acţiuni, printre care şi că mănâncă bomboane M&M.

Ulterior subiecţii au fost invitaţi chiar să mănânce un bol cu astfel de delicii. Rezultatele au arătat că, spre deosebire de participanţii din grupul de control care au fost puşi să îşi imagineze doar că pun monede într-o maşină de spălat dintr-o spălătorie, cei care s-au imaginat mâncând dulciuri au consumat mult mai puţine bomboane, în realitate.

 

Sursa: descopera.ro