Jucaria e compatibila cu majoritatea masinilor construite dupa 1996. Vezi cum functioneaza!

Inventia vine de la chinezi. Gadgetul se numeste Automatic si e super simplu de folosit. E nevoie doar sa il conectezi la portul USB al masinii. Apoi iti va transmite catre smartphone-ul tau toate informatiile de care ai nevoie.

Jucaria poate fi folosita indiferent daca ai un iPhone sau un telefon cu Android. Foloseste GPS-ul smartphone-ului pentru a localiza masina, daca ai uitat unde ai lasat-o in parcare. Aceeasi functie monitorizeaza traseul urmat si te avertizeaza daca mergi prea tare sau daca accelerezi si franezi tot timpul brusc. Aplicatia poate tine evidenta plinurilor de combustibil si iti va spune cat poti economisi daca iti schimbi stilul de mers.

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/_AyXNeRbpRk[/youtube]

De departe insa, cea mai utila functie e cea care iti spune ce se intampla cu masina ta. Automatic citeste si iti descifreaza codurile de eroare care apar cand se aprind luminile de avertizare. Ar fi util in special pentru femei, atunci cand uita sa inchida capacul rezervorului.
Gadgetul poate fi precomandata pentru 70 de dolari si e compatibil cu majoritatea masinilor pe benzina fabricate dupa 1996. Deocamdata doar americanii se vor bucura de el. Automatic foloseste servicii care il fac util doar in SUA (harta benzinariilor si a preturilor lor, locatiile serviciilor de urgenta si date de trafic). Dezvoltatorii vor sa il introduca in curand si in celelalte tari.