Cum să te urci într-un copac?
Vom aborda această temă datorită faptului că generațiile de astăzi nu mai sunt inițiate în arta comuniunii cu natura. Cățăratul în copaci reprezenta un gest prin care copii de odinioară, dar și adulții comunicau cu copacii la un nivel profund, profitând de proprietățile anti-stres pe care le oferea copacul pe care se cățărau. Urcând într-un copac dobândeai o altă perspectivă a realității din jur și puteai să dișcerni orice problemă mai ușor și mai bine. Odată ajuns în copac individul era automat invitat la introspecție, iar solitudinea pe care i-o oferea copacul de fiecare dată când se urca în el, îi oferea ragaz să reflecteze la propria viață și existență. Omul avea parte de reconectare de câte ori dorea să o caute. Liniștea era la îndemâna oricui când oamenii știau să se urce în copaci, de aceea propun un plan de abordare a acestei probleme, cu un ”tutorial de urcat în copaci” . Este chiar foarte simplu de a ne regăsi în lucrurile simple.

Beneficiile urcatului în copaci:

Împlinire, Entuziasm, Beatitudine, Priveliști minunate,  Solitudine, Conversații nebănuite cu natura și cu tine însuți.

La ce este necesar să fi atent cand te urci în copac: fulgere, cuiburi de păsări, animale curioase, înțepături de insecte. Asigură-te că ești îmbrăcat adegvat înainte să te urci într-un copac, pentru a evita orice neplaceri.

Tratează natura din jurul tău cu respect pentru a evita pericolele urcatului în copac. Nu te urca în copac daca un animal l-a ocupat deja, urcatul în copaci nu este o luptă pentru teritoriu, în caz de ai observat prea tarziu, retrage-te în liniște, fără a deranja animalul și găsește-ti alt copac. Există diferiți copaci pentru diferite personalități, dar și afecțiuni.
Copacii sunt de două tipuri:
1. cei care furnizează energie organelor slăbite
2. cei care absorb energiile negative din corp, curățind zonele bolnave și pregătindu-le pentru un circuit energetic sănătos, respectiv pentru o încărcare nouă cu energie.
Energiile arboricole nu sunt mereu aceleași. Astfel, la copacii cărora le cad frunzele toamna, energia descrește liniar din primavara cu circa 60 – 70%, pe când brazii, pinii și alți copaci cărora nu le cad frunzele, energia le scade, în perioada toamna-primavara, cu maxim 25%.  Pomii din prima categorie au o acțiune de creștere a imunității organismului, de înlăturare a senzațiilor de durere din zona inimii și de normalizare a circuitului sanguin, în timp ce pomii din a doua categorie au ca efect blocarea energiilor negative care ne perturbă și care ne provoaca dureri si ameliorarea energiilor vitale care circula în zona respectivă. Stresul, vânătăile de orice fel, rănile, sunt situații clinice ce pot fi ameliorate cu ajutorul copacilor din a doua categorie.  Salcâmului este recomandat celor afectați de munca în condiții stresante. Mesteacanul permite o întărire a rezistenței organismului la apropierea bolilor și acționează deopotrivă asupra psihicului uman, întărind voința persoanei în cauză. Salcia preia dezechilibrele organismului, Teiul echilibrează energiile sexuale, Stejarul te ajută în luarea deciziilor, etc.

Antrenează-te înainte să te urci în copac folosind exerciții fizice de intensitate medie.

Reconectează-te la starea de bine, urcă-te într-un copac!