Ce presupune pregătirea maşinii pentru iarnă ?
În continuare este o listă cu minimul de precauţii:
1. O revizie tehnică a tuturor sistemelor autoturismului
Verficarea bateriei, verificarea lichidului din instalaţia de racier, lichidului pentru spălarea parbrizului, verificarea luminilor (faruri, semnalizări, etc.), sistemului de încălzire a habitaclului şi a celui de dezaburire a lunetei şi, dacă există, a oglinzilor, funcţionării corespunzătoare a sistemului de frânare.
2. „Încălţarea” autoturismului cu anvelope de iarnă de calitate

Mai ales de când a fost aprobată „Legea nr. 161/2011 – aprobarea OUG nr. 5/2011 – aprobarea unor reglementări privind creşterea siguranţei rutiere”, care stabileşte şi amenzi între 600 şi 1430 lei, este obligatoriu ca autovehiculul tău să aibă anvelope de iarnă sau măcar all-seasons. Dezavantajul cel mai mare al  anvelopelor all-seasons  este că rizurile se umplu repede cu zăpadă pierzând, în acest fel, aderenţa.
3. Asigurarea unei palete pentru a curăţa gheaţa formată pe geamuri şi a unei măturici pentru curăţarea zăpezii de pe maşină
4. Păstrarea nivelului de carburant la minim jumătate din rezervor.
5. Dacă este obligatoriu să faci un drum mai lung

– verifică starea drumurilor în zonele prin care vei tranzita, evită condusul pe timpul nopţii, pune în portbagaj lanţuri, o lopată mică, o pătură, o lanternă bună cu baterii suplimentare sau cu posibilitatea de alimentare la brichetă, aprovizionează-te cu „energizante”: ciocolată, fructe dezhidratate, alune, sucuri, croissant-e, etc., ia-ţi câteva sticle cu apă potabilă şi un bidon de 5-10 litri cu apă pentru spălat şi alte situaţii, îmbracă-te corespunzător şi ia-ţi şi câteva haine groase.