Cred ca toti am vazut acesti caini prin Iasi si am ramas mirati! Ei bine, cei de la Next Advertising au creat acest spot TV „Cainii”, unde cainii maidanezi sunt daţi ca exemplu pentru că traversează strada pe trecerea de pietoni. Clipul face parte din campania „Traversaţi prin locurile marcate” şi are ca slogan „Dacă ei pot, toată lumea poate„.

Spotul, realizat in colaborare cu Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii si casa de productie Reload Film pentru Politia Rutiera Romana, are drept obiectiv educarea publicului cu privire la regulile de circulatie.

„Ideea spotului a aparut exact asa cum ar trebui sa vina marile idei, din viata reala. Maidanezii nu sunt doar o pacoste, cum cred unii, ci si un exemplu pentru comunitate. Desi nu sunt scoliti, n-au pus vreodata laba pe codul rutier, ba mai mult, nici nu disting culorile, cainii pot fi vazuti deseori prin oras traversand pe zebra sau pe culoarea verde a semaforului. Si atunci ne-am zis ‘Daca ei pot, toata lumea poate’. Doi ani mai tarziu a fost gata spotul TV. Toate personajele si imaginile sunt reale. Nimic nu este trucat, scenele s-au filmat exact asa cum au fost pandite si/sau surprinse cu telefoanele mobile. Dincolo de bucuria de a face un spot cu ‘actori’ atat de cuminti si haiosi, statistica pe care incearca s-o imbunatateasca aceasta campanie este cat se poate de serioasa: principala cauza a accidentelor din spatiul urban este traversarea neregulamentara a pietonilor, iar peste jumatate din cei care mor in accidentele rutiere sunt pietoni”, a declarat Semida Duriga (Group Creative Director, Next Advertising).

Alte campanii asemanatoare:
[one_half]
[/one_half]
[one_half_last]
[/one_half_last]